Олександр Вілкул відзначив злагоджену роботу волинян з подолання стихії

Олександр Вілкул відзначив злагоджену роботу волинян з подолання стихії

25.03.13 11:42 0 1090
24 березня під головуванням Віце-прем’єр міністра України Олександра Вілкула у відео-селекторному режимі відбулося засідання Оперативного штабу з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з несприятливими погодними умовами.

У волинській студії на зв’язку з Кабінетом Міністрів України були перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, начальник управління ДСНС України у Волинській області, генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук та керівники інших органів й установ, причетних до питань організації життєдіяльності регіону в умовах надзвичайних ситуацій.

Як відзначив під час селекторної наради Олександр Вілкул, ліквідація наслідків стихії триває другу добу. За цей час в окремих регіонах випала понад місячна норма снігу. Віце-прем’єр-міністр відзначив злагоджену роботу ДСНС. Силами рятувальників, військових, дорожніх служб та Державтоінспекції у всіх регіонах забезпечується проїзд транспорту по автошляхах державного та обласного значення. За три доби негоди підрозділами ДСНС визволено із снігових заторів 2,5 тисячі автомобілів, надано допомогу понад 5 тисячам громадян. Важливо, що вдалося уникнути загибелі чи обмороження людей у заторах. У зв’язку з негодою обмежено рух на двох ділянках доріг в Івано-Франківській області та одній – у Київській.

Усього задіяно понад 400 одиниць спецтехніки ДСНС, приблизно 6 тис. одиниць техніки комунальних та дорожніх служб, 70 одиниць важкої військової техніки і 25 снігозбиральних поїздів. Всього в ліквідації бере участь майже 30 тис. осіб. Розгорнуто мобільні рятувальні пункти.

На даний час стабілізована ситуація в західних і частині центральних областей, зокрема – у Львівській, Волинській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Чернівецькій областях, де завершуються роботи з ліквідації наслідків негоди. Продовжують ускладнюватися погодні умови в Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській областях.

«Станом на 12 годину 24 березня ситуація в області стабільна. Об’єкти життєзабезпечення населення, усі види транспорту, заклади освіти, культури та охорони здоров’я працюють в повсякденному режимі», – доповів перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко. На території Волині функціонує 391 пункт обігріву. В тому числі – у місцях зосередження великовантажної техніки на автошляхах державного значення. Завершуються роботи з очищення доріг місцевого значення у 33 населених пунктах. Щодо енергопостачання, то вчора було п’ять проблемних населених пунктів, але упродовж трьох годин недоліки усунуто.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул подякував керівництву Волинської облдержадміністрації за злагоджену роботу всіх служб та хорошу координацію. «До середи, усі регіони мають повернутися до звичного режиму життєдіяльності. До середини тижня дороги до усіх населених пунктів України мають бути розчищеними»,- наголосив Олександр Вілкул.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Девід Туа може зустрітися з ...

КОМЕНТАРІ