У Львові майже 30 тис. осіб, які мають право на пільги відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»

У Львові майже 30 тис. осіб, які мають право на пільги відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»

25.03.13 14:55 0 952
Актуально про соціальний захист. Управління соціального захисту Львівської міської ради повідомляє, що право на отримання знижки з оплати житлово-комунальних послуг мають різні пільгові категорії.

Зокрема, закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» визначає наступні пільгові категорії осіб, які мають право на зменшення своїх витрат за рахунок отримання певної знижки на оплату житлово-комунальних послуг:

Учасники бойових дій. Відповідно до ст. 12 даного закону учасники бойових дій та члени їх сімей, що проживають разом з ними, мають право на 75-процентну знижку на квартирну плату в межах норми* та на користування комунальними послугами (газом, електроенергією, водою, централізованим опаленням, послугами зв’язку).

Інваліди війни. Відповідно до ст. 13 інваліди війни та члени їх сімей, які проживають разом з ними, мають право на 100-процентну знижку на квартирну плату в межах норми та на користування комунальними послугами (газом, електроенергією, водою, централізованим опаленням, послугами зв’язку).

Учасники війни. Відповідно до ст. 14 учасники війни мають право на  50-процентну знижку на квартирну плату в межах норми та на користування комунальними послугами (газом, електроенергією, водою, централізованим опаленням, послугами зв’язку).

Особи, на яких поширюється чинність даного закону. Відповідно до ст. 15 особи, на яких поширюється чинність даного закону (члени сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни) мають право на 50-процентну знижку на квартирну плату в межах норми та на користування комунальними послугами (газом, електроенергією, водою,централізованим опаленням, послугами зв’язку).

Особи з особливими заслугами перед Батьківщиною. Відповідно до ст. 16 особи з особливими заслугами перед Батьківщиною, а також члени їх сімей, які проживають разом з ними, звільняються від квартирної плати та плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією, водою, централізованим опаленням, послугами зв’язку).

Важливо зазначити, що норма для квартирної плати становить 21 кв. метр загальної площі житла на кожну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю.

Відповідно до п. 5 ст. 51 Бюджетного кодексу України визначено, що при наданні пільг та здійсненні видатків з бюджету щодо їх виплати до членів сім'ї пільговика належать: дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства I та II групи або інвалідами I групи; особа, яка проживає разом з інвалідом війни I групи та доглядає за ним, за умови що інвалід війни не перебуває у шлюбі; непрацездатні батьки; особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, який має право на пільги, та проживає разом з ним.

Станом на початок березня поточного року в управлінні соціального захисту Львівської міської ради обліковано майже 30 тис. осіб, які мають статус пільговика відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Для отримання детальнішої інформації мешканці можуть звертатись у районні відділи соціального захисту:

Галицький:                 тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:            тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10)

Залізничний:              тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34)

Франківський:            тел.:  237-50-81     (вул. Ген. Чупринки, 85)

Шевченківський:         тел.:  252-28-40      (вул. Липинського, 11)

Сихівський:                тел.:  254-64-80     (просп. Черв. Калини, 66)

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сергій Надал вручив ...

КОМЕНТАРІ