Рятувальники Житомирщини надають допомогу людям на засніжених трасах та відкрили пункти обігріву для водіїв.

Рятувальники Житомирщини надають допомогу людям на засніжених трасах та відкрили пункти обігріву для водіїв.

25.03.13 12:10 0 1090
З 22 березня у зв’язку зі значним пониженням температури, великими опадами снігу та сильними вітрами на території області склалася важка ситуація на автодорогах місцевого, регіонального та державного значення.

Так, упродовж 22-23 березня по території області випала більше ніж місячна норма опадів, а пориви вітру місцями досягали 25 м/сек.

На даний час найгірша ситуація склалася в Бердичівському, Брусилівському, Ружинському, Коростишівському та Попільнянському районах, по території яких проходять дороги державного значення, де відповідно велике навантаження автотранспорту. Найскладніші ділянки автодоріг, як показує практика, поблизу села Хажин Бердичівського району та села Білилівка Ружинського району.

Наразі для надання допомоги та проведення невідкладних робіт залучено сили і засоби Управління ДСНС в області (100 чоловік особового складу та 36 одиниць техніки), Міністерства оборони (12 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки) та облавтодору (147 чоловік та 100 одиниць техніки).

Безпосередньо підрозділами Управління ДСНС 22-23 березня було вилучено 119 одиниць транспорту зі снігових заметів. Із яких 14 карет швидкої допомоги, один шкільний автобус із дітьми та один рейсовий. Також доставлено двох хворих та одну породіллю до районних лікарень.

Рятувальниками забезпечено доправлення до населених пунктів 18 чоловік, які знаходились у заметених автомобілях. 23 чоловікам було підвезено продукти харчування та гарячий чай. 23 березня пожежним автомобілем доставлялась бригада РЕМ для усунення поривів на лініях електропередач у селище Корнин.

Усього по області функціонує 67 стаціонарних пунктів обігріву. Але, враховуючи вкрай складну ситуацію, пов’язану з великим затором на автодорозі Київ – Чоп, та з метою попередження випадків переохолодження людей, силами Управління ДСНС в області у селах Гадзинка Житомирського району та Ставище Брусилівського району розгорнуто два стаціонарних намети для обігріву, харчування та надання першої медичної допомоги водіям та пасажирам автомобілів, а також забезпечено цілодобове позмінне чергування особового складу рятувальників. Також функціонує один пересувний пункт обігріву (на базі ЗІЛ-131). Вже отримали допомогу понад 60 водіїв та пасажирів.

Силами підрозділів Міністерства оборони, які були задіяні 23 березня, вилучено зі снігових заметів 18 вантажних, 8 легкових автомобілів та 2 автобуси. Силами облавтодору та його районними підрозділами проводиться робота щодо очищення доріг від снігу та вилучення зі снігових заметів автотранспорту.

Як приклад, у районі села Котлярка Попільнянського району силами райавтодору вилучено зі снігового замету автобус, в якому перебувало 44 дитини, а також 8 великовантажних автомобілів.

Вцілому, основною причиною утворення заторів на дорогах державного та регіонального значення є пересування по них великовантажних автомобілів, які, як правило, і є причиною створення таких заторів.

На даний час усі задіяні обласні служби працюють у посиленому режимі.

Ситуація, що склалася на території області, перебуває на постійному контролі керівництва облдержадміністрації. Координацію залучення сил та засобів здійснює оперативна група на чолі з начальником Управління ДСНС генерал-майором служби цивільного захисту Ігорем Нікітчуком.

У ДСНС у Житомирській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Франція підтверджує ...
Наступна новина: Тернопільщина: для ...

КОМЕНТАРІ