Чернівці: Повідомлення про проведення громадських слухань проекту детального плану території житлової садибної забудови

Чернівці: Повідомлення про проведення громадських слухань проекту детального плану території житлової садибної забудови

26.03.13 16:03 0 2043
Повідомлення про проведення громадських слухань проекту детального плану території житлової садибної забудови на вулиці Заводській, проекту детального плану території садівничого товариства «Монтажник» та питання внесення змін в Генеральний план міста Чернівців щодо встановлення червоних ліній проспекту Незалежності в межах вулиць Головної – Стасюка Івана по існуючій лінії регулювання забудови

29 березня 2013 року о 15 годині в залі засідань (кабінет 105) Чернівецької міської ради за адресою: Центральна площа, 1, відбудуться громадські слухання проекту детального плану території житлової садибної забудови на вулиці Заводській, проекту детального плану території садівничого товариства «Монтажник» та питання внесення змін в Генеральний план міста Чернівців щодо встановлення червоних ліній проспекту Незалежності в межах вулиць Головної – Стасюка Івана по існуючій лінії регулювання забудови.

Проект детального плану території житлової садибної забудови на вулиці Заводській розроблений архітектором Вандюк Ларисою Федорівною (кваліфікаційний сертифікат серія АР№000103 вул. Руська, 40 моб.тел. 0503744860) на замовлення Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради (директор Ніконов В.М. вулиця Б.Хмельницького, 64-А тел. 55-38-08) на підставі рішення міської ради ІV скликання від 25.08.2005 року №815 «Про затвердження схеми житлової забудови в районі вул. Заводської – Каштанової».

Проект детального плану території садівничого товариства «Монтажник» в межах вулиць Козятинської та Ізмайлівської щодо переведення та реконструкції території під індивідуальну житлову забудову розроблений архітектором Нестеровим Анатолієм Митрофановичем (кваліфікаційний сертифікат АР№000267, моб.тел. 0506759001) на замовлення садівничого товариства «Монтажник» (голова садівничого товариства Гостюк І.І. вул. Козятинська-Ізмайлівська, моб.тел. 0955281037) на підставі пункту 2.2 рішення міської ради VІ скликання від 29.09.2011 року №293 «Про надання юридичним особам дозволів на складання проектів відведення земельних ділянок на умовах договору встановлення земельного сервітуту та внесення змін в деякі рішення».

Схема реконструкції проспекту Незалежності з коригуванням червоних ліній в межах вулиць Головної – Стасюка Івана розроблена приватною творчою архітектурною майстернею В.Обнявко (ліцензія серія АВ№120884 вул. Червоноармійська, 18 моб.тел. 0952011041) з ініціативи Чернівецької обласної організацій Національної спілки архітекторів України та виноситься на громадські слухання відповідно до рішення сесії міської ради VI скликання від 29.11.2012 року №685.

З текстовою та графічною частинами зазначених проектів, можна ознайомитись в управлінні містобудування та архітектури департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради за адресою: вул. Б.Хмельницького, 64-А, кабінет 302 (тел. 52-39-58) у понеділок та четвер з 15 до 18 години до 29 березня 2013 року з дня першого опублікування цього повідомлення.

Зауваження та пропозиції до вказаних проектів приймаються управлінням містобудування та архітектури департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради до 29 березня 2013 року з дня першого опублікування цього повідомлення.

Відповідальний за організацію розгляду пропозицій заступник директора, начальник управління містобудування та архітектури департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради, головний архітектор міста – Гомонович Сергій Степанович.

Інформація про прогнозовані правові, економічні та екологічні наслідки щодо розробленого проекту детального плану території житлової садибної забудови на вулиці Заводській в м. Чернівцях

1. Правові наслідки.

Проект детального плану території житлової садибної забудови на вулиці Заводській в м. Чернівцях розроблено у відповідності з вимогами Законів України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про архітектурну діяльність», «Про основи містобудування», «Про місцеве самоврядування в Україні» ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН Б.1.1-14:2012 «Склад та зміст детального плану території», ДБН В.2.3-5-2001 «Вулиці і дороги населених пунктів», ДБН В.2.2-15-2005 «Житлові будинки. Основні положення», зміни №1 до ДБН В.2.2-15-2005 «Житлові будинки. Основні положення», на підставі генерального плану міста Чернівців, затвердженого рішенням 26 сесії міської ради IV скликання від 04.11.2004 року №562, та рішення міської ради ІV скликання від 25.08.2005 року №815 «Про затвердження схеми житлової забудови в районі вулиць Заводської – Каштанової».

Наведеним проектом планується уточнення функціонального призначення, визначення режиму та параметрів забудови території з розподілом земельних ділянок згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами. Визначення містобудівних умов та обмежень для планової забудови з врахуванням характеру оточуючої забудови. Можливість встановлення червоних ліній нової вуличної мережі та ліній регулювання забудови.

2. Економічні наслідки.

Забудова обґрунтовується спеціальними техніко-економічними розрахунками, містобудівними і санітарно-гігієнічними вимогами. При розробці даного проекту прийнято: комплексний підхід до благоустрою території, що здійснюється на існуючій території, з метою її раціонального використання, належного утримання та охорони, створення умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля; застосування сучасних прогресивних та ефективних технологій у сфері благоустрою територій населених пунктів: підготовки території до забудови, виконання робіт з інженерного захисту, розчищення, осушення та озеленення території. А також соціально-економічних, організаційно-правових та екологічних заходів з покращення мікроклімату, санітарного очищення, зниження рівня шуму тощо.

У сучасних умовах інтенсивного соціально-економічного розвитку населених пунктів, перетворення їх планувальної структури, масової забудови, формування ринку житла, вирішення проблем комплексного благоустрою території населених пунктів враховано аспекти, з оздоровленням навколишнього середовища, поліпшенням санітарно-гігієнічних умов житлових зон, забезпечення сприятливого екологічного стану території.

Для врахування соціальних потреб жителів проектованого мікрорайону на даній території передбачено розміщення громадського центру, магазину, дитячого садочка та культової будівлі.

Планувальну схему території з існуючою транспортною розв’язкою пропонується доповнити новими транспортними зв’язками та пішохідними зонами. Існуючі дорожні проїзди передбачається впорядкувати та влаштувати ще декілька допоміжних. Вдосконалення транспортного і пішохідного руху, комплексного благоустрою та озеленення покращить обслуговування мешканців прилеглого мікрорайону.

Передбачається розробка окремого проекту на централізоване електро- та газопостачання території забудови. Інженерна підготовка території та системи інженерних мереж сприятиме інвестиційній привабливості території та її вартості.

Техніко-економічні показники генплану: площа території – 10,40 га; площа забудови – 1,6280 га; кількість зблокованих житлових будинків – 55 шт.; кількість індивідуальних житлових будинків – 11 шт.;

3. Екологічні наслідки.

Стан навколишнього середовища ділянки, яка розглядається, визначається санітарним станом повітря, води, ґрунту, акустичним режимом, благоустроєм території.

Промислові джерела викидів в атмосферу в межах ділянки відсутні. Лінійним джерелом викидів в атмосферу є автотранспорт. Джерелом забруднення ґрунтів ділянки є частково господарсько-побутові відходи.

Для забезпечення оптимальних санітарно-гігієнічних умов території рекомендується ряд інженерно-планувальних заходів:

- організація нормативних санітарних розривів між будівлями;

- озеленення території;

- своєчасне вивезення господарсько-побутових відходів з наступною їх переробкою.

Відповідно до додатку «Є» ДБН А.2.2-1-2003 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище», запроектована забудова не входить до переліку екологічно небезпечних об’єктів, тобто запроектовані об’єкти на даній території не проявлятимуть негативного впливу на довкілля. Для мінімізації техногенного навантаження на природне середовище, проектом передбачаються природоохоронні заходи загального характеру: ретельний благоустрій і озеленення прилеглої території.

Рішення 35 сесії міської ради IV скликання від від 25.08.2005р. № 815 “Про затвердження схеми житлової забудови в районі вулиць Заводської – Каштанової”

Інформація про прогнозовані правові, економічні та екологічні наслідки щодо розробленого проекту детального плану території садівничого товариства «Монтажник» в межах вулиць Козятинської та Ізмайлівської на переведення та реконструкцію частини території під індивідуальну житлову забудову в м. Чернівцях

1. Правові наслідки

Проект детального плану території садівничого товариства «Монтажник» в межах вулиць Козятинської та Ізмайлівської на переведення та реконструкцію частини території під індивідуальну житлову забудову в м.Чернівцях розроблено у відповідності з вимогами Законів України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про архітектурну діяльність», «Про основи містобудування», «Про місцеве самоврядування в Україні» ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН Б.1.1-14:2012 «Склад та зміст детального плану території», ДБН В.2.3-5-2001 «Вулиці і дороги населених пунктів», ДБН В.2.2-15-2005 «Житлові будинки. Основні положення», зміни №1 до ДБН В.2.2-15-2005 «Житлові будинки. Основні положення», на підставі генерального плану міста Чернівців, затвердженого рішенням 26 сесії міської ради IV скликання від 04.11.2004 року №562, та рішення міської ради VІ скликання від 29.09.2011 року №293 «Про надання юридичним особам дозволів на складання проектів відведення земельних ділянок на умовах договору встановлення земельного сервітуту та внесення змін в деякі рішення».

Наведеним проектом уточнено функціональне призначення території та проаналізовано можливість реконструкції території під житлову забудову. Визначено граничнодопустимі параметри забудови, містобудівні умови та обмеження для планової забудови земельних ділянок та реконструкції існуючих садових будинків під індивідуальні житлові будинки.

2. Економічні наслідки.

Реконструкція території обґрунтовується спеціальними техніко-економічними розрахунками, містобудівними і санітарно-гігієнічними вимогами. Втілення проекту дозволить сформувати групу житлових будинків та змінити цільове призначення для власників земельних ділянок, що в свою чергу призведе до необхідності покращення вулично-дорожньої мережі та водовідвідних систем. Доукомплектування дошкільного навчального закладу №2 та збільшення попиту на послуги підприємств торгівлі.

Вдосконалення планувальної структури, переведення території садівничого товариства поліпшить пропозиції, які формуються на ринку житла в місті та дозволить власникам земельних ділянок за рахунок будівництва індивідуальних житлових будинків покращити свої житлові умови.

Розроблено схеми електропостачання, газопостачання, водопостачання та каналізування території, що підлягає реконструкції Інженерна підготовка території та системи інженерних мереж сприятиме інвестиційній привабливості території та її вартості. До речі якщо вам потрібні поради по домашньому ремонту, наприклад ви хочете дізнатися как правильно провести электропроводку в доме і встановити розетки - заходьте на 1sthome.ru.

Техніко-економічні показники генплану: площа території – 4,0730 га; площа призначена для садибної забудови – 1,6280 га; кількість індивідуальних житлових будинків – 43 шт.

3. Екологічні наслідки.

Стан навколишнього середовища ділянки, яка розглядається, визначається санітарним станом повітря, води, ґрунту, акустичним режимом, благоустроєм території.

На території відсутні об’єкти, які є джерелами виділення шкідливих речовин, запахів, підвищення рівня шуму, вібрації, ультразвукових і електромагнітних хвиль, електронних полів, іонізуючих випромінювань.

Відповідно до додатку «Є» ДБН А.2.2-1-2003 «Склад і зміст матеріалів оцінки впливів на навколишнє середовище», запроектована забудова не входить до переліку екологічно небезпечних об’єктів, тобто запроектовані об’єкти на даній території не проявлятимуть негативного впливу на довкілля. Для мінімізації техногенного навантаження на природне середовище, проектом передбачаються природоохоронні заходи загального характеру: ретельний благоустрій і озеленення прилеглої території.

Рішення 13 сесії міської ради VI скликання від 29.09.2011 року № 293 “Про надання юридичним особам дозволів на складання проектів відведення земельних ділянок на умовах договору встановлення земельного сервітуту та внесення змін в деякі рішення”

Рішення 30 сесії міської ради VI скликання від 29.11.2012 року № 685 “Про внесення змін до генерального плану міста Чернівців, затвердженого рішенням міської ради ІV скликання від 04.11.2004 р. №562″

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині співвласники ...
Наступна новина: У Росії продовжують ...

КОМЕНТАРІ