На Буковині до 1 липня цього року майже 3.8 тис. платників мають запровадити РРО з використанням електронної контрольної стрічки

На Буковині до 1 липня цього року майже 3.8 тис. платників мають запровадити РРО з використанням електронної контрольної стрічки

26.03.13 12:02 0 911
У податковій службі Чернівецької області зареєстровано понад 4 тис. реєстраторів розрахункових операцій, на яких проводяться готівкові розрахунки, що належать майже 3 тис. суб’єктам господарювання. На користувачами приведено у відповідність до чинного законодавства уже 200 РРО.

На виконання норм Закону України від 6 липня 1995 року №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» платники податків, які використовують реєстратори розрахункових операцій, мають обов’язок звітування про використання РРО до органів державної податкової служби в електронному вигляді.

Власники РРО можуть виконати законодавчі вимоги по «електронізації» двома способами. Перший спосіб - придбання реєстраторів розрахункових операцій нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми, а другий - доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі звітної інформації. У будь – якому випадку користувачам касової техніки необхідно звертатись до Центрів сервісного обслуговування.

Перехідний період щодо запровадження РРО з використанням електронної контрольної стрічки триватиме до 01.07.2013 року. Після настання цього терміну за неподання звітності по РРО в електронному вигляді до платників застосовуватиметься фінансова санкція.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ