Луцьк: відтепер значно покращиться надання невідкладної допомоги мешканцям міста

Луцьк: відтепер значно покращиться надання невідкладної допомоги мешканцям міста

26.03.13 18:11 0 1001
Для покращення роботи пунктів невідкладної медичної допомоги Луцька міська рада своїм рішенням від 29.09.2012 року № 31/34 виділила 450 тис. грн для придбання санітарного автотранспорту.

Після проведення тендерних процедур було куплено три санітарні автомобілі марки ГАЗ 2705-288 для поліклінік №№ 1, 2 та 3.

ж міський голова Микола Романюк вручив ключі та документи на автомобілі головним лікарям міських поліклінік.

Під час заходу він наголосив, що життя триває й вносить свої корективи і добре, якщо вони позитивні. « ми з вами є свідками невеличкої події в житті наших поліклінік. Хочу подякувати керівникам і працівникам медичних закладів за роботу, адже особливих нарікань зі сторони пацієнтів нема. Головне наше завдання - якісне і оперативне надання медичної допомоги лучанам. Для того, аби надання послуг було ще оперативніше, були придбані автомобілі», – наголосив міський голова.

Микола Романюк нагадав, що в Україні впроваджено розподіл медичної допомоги на екстрену та невідкладну. «Наші поліклініки надають невідкладну медичну допомогу. Для цього їм необхідний транспорт. Рішенням сесії міської ради було виділено кошти на придбання трьох автомобілів, які стануть у нагоді у їхній роботі, аби лікарі могли доїжджати до хворих. Якщо буде така необхідність, вони зможуть завести їх і до лікарні», – зауважив він.

Міський голова хотів би, аби таких подій було більше. «Щоб ми мали можливість вручати не тільки автомобілі, але й обладнання, якого нам, на жаль, не вистачає», – наголосив Микола Романюк.

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Федір Кошель подякував міському голові Миколі Романюку за придбані автомобілі. Він зауважив, що не зважаючи на борги, які має місто, ми йдемо вперед. За його словами, держава почала вдосконалювати надання екстреної допомоги, а міська влада підтримує невідкладну.

Також він зауважив, що ведеться й робота над покращенням надання медичної допомоги на первинному рівні. «У нас не було необхідних автомобілів, аби могли вчасно виїжджати до хворих. Нині у нас з’явився транспорт. Тож ми послідовно наближаємо екстрену і невідкладну допомогу до людей. Ми впроваджуємо це питання близько 2,5 років. Уже маємо досвід розподілу викликів. Усе пройшло нормально і наші напрацювання перейматимуть по всій області», – додав він.

Федір Кошель зазначив, що пункти невідкладної допомоги у поліклініках повністю забезпечені медикаментами та витратними матеріалами. Придбання ж нових автомобілів значно покращить надання невідкладної допомоги мешканцям міста.

Головні лікарі міських поліклінік № 1, 2 та 3 Ігор Гнетньов, Ганна Кравчук і Віктор Максимюк подякували міському голові Миколі Романюку за подарунок та зауважили, що нині медикам працюватиметься краще і вони швидше обслуговуватимуть пацієнтів.

Довідково. Відповідно до Закону України «Про екстрену медичну допомогу», який набрав чинності з 1 січня 2013 року медична допомога на сучасному етапі розділена на екстрену медичну допомогу та невідкладну медичну допомогу.

Екстрена медична допомога надається бригадами екстреної (швидкої) медичної допомоги центру екстреної (швидкої) медичної допомоги та медицини катастроф, а невідкладна медична допомога – лікарями пунктів невідкладної медичної допомоги поліклінік міста, які створено у липні 2011 року. Екстрені виклики обслуговуються до 10 хв., а не екстрені виклики – до 1 год.

Нагадуємо номери телефонів пунктів невідкладної медичної допомоги:

- поліклініка №1 – 23-23-92;

- поліклініка №2 – 20-11-03;

- поліклініка №3 – 72-20-75.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 28-29.03 у Хмельницькій ...

КОМЕНТАРІ