Під час селектору обговорено питання щодо стану заборгованості з виплат заробітної плати на підприємствах Волинської області

Під час селектору обговорено питання щодо стану заборгованості з виплат заробітної плати на підприємствах Волинської області

26.03.13 16:36 0 875
Під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Едурада Стоєва відбулось засідання тимчасової комісії з питань забезпечення своєчасності погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Захід відбувався у режимі відеоселекторного зв’язку. Участь у її роботі взяли заступник міського голови Тарас Яковлев, директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг» міста Луцька Лариса Карп’як, начальник відділу праці управління економіки міської ради Тетяна Стефанюк та керівники підприємств міста.

У порядку денному засідання розглядали питання щодо стану заборгованості з виплат заробітної плати на підприємствах Волинської області та сплати платежів до бюджету Пенсійного фонду України. Також обговорили стан виконання доручень Президента України щодо створення Центрів надання адміністративних послуг у районах та містах обласного значення.

Стосовно підприємств міста Луцька, що боргують заробітну плату, заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що робота у цьому напрямку ведеться. Зокрема, за його словами, з початку 2013 року на Луцькому підприємстві електротранспорту спостерігається зменшення зарплатного боргу: з 940 тис. грн (станом на 1 січня 2013 року) до 860 тис. грн (станом 1 березня 2013 року). Також розроблено графіки зустрічей з керівниками цих відомств, де будуть детально обговорювати проблемні питання кожного із підприємств, з’ясовуватимуться їх причини та можливі шляхи вирішення ситуації.

Заступник голови облдержадміністрацій Едуард Стоєв відзначив позитивну тенденцію у вирішенні цього питання та наголосив на активізації роботи комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов'язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати міської ради.

Щодо діяльності Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку, заступник міського голови Тарас Яковлев поінформував, що всі організаційні питання вже вирішені, є реєстр послуг, що надаватимуться, регламент роботи. За його словами, невирішеними залишились питання у співпраці із певними службами. Тож у квітні цього року Центр надання адміністративних послуг відкриє свої двері для лучан та гостей міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині через ...
Наступна новина: Житомирянка Аліна ...

КОМЕНТАРІ