У Луцьку вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола

У Луцьку вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола

26.03.13 11:16 0 766
За участю заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Курилюка, першого заступника голови обласної ради Юрія Лобача, першого заступника міського голови Святослава Кравчука, секретаря міської ради Григорія Пустовіта, депутатів міської ради Олександра Пизи і Богдана Шиби, представників влади, громадсько-політичних організацій відбулося покладання квітів до меморіальної дошки українському громадському діячеві, політику, засновнику Народного Руху України В'ячеславу Чорноволу.

Відкрив захід голова Волинської крайової організації Народного Руху України Володимир Банада, який розповів про життєвий шлях В’ячеслава Чорновола, його значимість для становлення незалежної Української держави. Він наголосив, що Україна багато втратила із загибеллю провідника Народного руху.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук зауважив, що В’ячеслав Чорновіл був дуже порядною і відповідальною людина, яка робила все, аби Україна стала заможною державою. «Однак, Чорновола з нами нема і це факт, який не дає можливості українцям почувати себе достойними в цьому світі», – додав він. Святослав Євгенович зауважив, що він поки не бачить в українському політикумі таких яскравих особистостей, як В’ячеслав Чорновіл.

У свою чергу, секретар міської ради Григорій Пустовіт наголосив, що кожен народ має своїх героїв, які вносили власний вклад в розвиток держави, народу, нації. Наш час дав нам таку постать як В’ячеслав Чорновіл. «Він став орієнтиром для сотень українців. Це була людина, яка вказала напрямок руху держави. Можливо нині і є відхилення у цьому курсі праворуч чи ліворуч, але стратегічний напрямок зберігається. Хочу сказати, що пам'ять про таких людей нам потрібна для того, аби по них звіряли правильність курсу розвитку України», – додав він.

Також до учасників заходу звернулися заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Курилюк, перший заступник голови обласної ради Юрій Лобач, депутат міської ради Богдан Шиба та голова Волинського крайового братства воїнів ОУН-УПА ім. Клима Савура Василь Кушнір.

Крім того, у ці дні у загальноосвітніх закладах міста проводяться тематичні уроки про життя та діяльність В’ячеслава Чорновола, у бібліотечних установах - виставки літератури, присвячені постаті засновника НРУ.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Чернівціводоканал» ...

КОМЕНТАРІ