На Хмельниччині військові у Старокостянтинові встигають і літати і місто від снігу звільняти

На Хмельниччині військові у Старокостянтинові встигають і літати і місто від снігу звільняти

26.03.13 08:04 0 940
Не інакше як “вчасно проведеною” можна назвати чергову льотну зміну у 7-й Старокостянтинівській бригаді тактичної авіації імені Петра Франка Повітряного командування “Захід”. Льотчики встигли відпрацювати зміну ще до погіршення метеоумов.

Загалом за льотну зміну, якою керував командир бригади військовий льотчик другого класу полковник Микола Коваленко, було виконано 16 польотів. Загальний наліт екіпажів становив більше 20 годин. Льотчики і штурмани підтримали навички в техніці пілотування, навігації та бойовому застосуванні.

Особливістю крайньої льотної зміни було те, що свій перший за офіцерську службу політ на літаках Л-39 виконали два досвідчених штурмана авіаційного з’єднання, які до цього впевнено почували себе лише у кабіні бомбардувальника Су-24, – старший штурман бригади підполковник Ігор Герус та штурман ескадрильї капітан Євген Мельник.

У суботу, 23 березня, літаки у небі замінили військові трактори на дорогах. Так, центральну вулицю міста і найважливіші шляхи до міської і районної лікарень Старокостянтинова від снігу прибирав автогрейдер ДЗ-143 від Центру забезпечення автомобільною технікою та майном Збройних Сил України і трактор Т-150К від авіаційного з’єднання.

На Т-150К, зі складу батальйону аеродромно-технічного забезпечення, міняючи один іншого за кермом працювали сержант Олександр Мосійчук та солдат Роман Головко. Військовослужбовці-контрактники від снігу очистили житловий масив в районі залізничного вокзалу Старокостянтинів-ІІ, під’їзди та територію самого залізничного вокзалу. Завдяки умілим діям військовослужбовців за дві години було розчищено трохи більше 20 кілометрів доріг, відновлено сполучення між містом і залізничним вокзалом Старокостянтинів-ІІ, рух міського автомобільного транспорту по вулицях Закузьминська, Попова та Миру.

А.Агєєв

Центральний регіональний медіа-центр

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кіпр домовився із ...

КОМЕНТАРІ