Малий бізнес Хмельниччини вдвічі збільшив добровільну сплату податків

Малий бізнес Хмельниччини вдвічі збільшив добровільну сплату податків

26.03.13 14:34 0 910
З початку року спрощенці регіону сплатили до місцевих скарбниць краю понад 25 мільйони гривень єдиного податку, перевершивши власні минулорічні досягнення більш ніж на 12 мільйонів.

В управлінні оподаткування фізичних осіб ДПС у Хмельницькій області нагадують, що платники єдиного податку самостійно визначають розмір своїх зобов’язань перед бюджетом. Перевірити правильність нарахованих сум податківці зможуть лише після опрацювання декларацій. Однак, на думку аналітиків регіональної податкової служби, сума навряд чи значно зміниться, оскільки «спрощенці» Хмельниччини практично завжди дотримуються законодавчих правил та не зацікавлені у наявності боргів перед бюджетом. Зрештою це й не дивно, адже Поділля по-праву вважають колискою малого бізнесу та спрощеної системи оподаткування.

Наразі у регіоні єдиний податок сплачують майже 40 тисяч приватних підприємців, а це на 2 тисячі чоловік більше ніж у січні-лютому торік. Власне, такі результати й засвідчують життєздатність реформованої спрощеної системи, переконані у відомстві.

Як і раніше, найпопулярнішою серед «єдинщиків» Поділля залишається друга група єдиного податку. На ній працюють 20 тисяч осіб. Ще 13 тисяч подолян ведуть власну справу на першій групі. На п’ятій групі на часі вже працює 4 краянина. Решта обрали для себе 3 групу.

Нагадаємо, задля спрощення умов ведення бізнесу та поліпшення інвестиційного клімату в державі цьогоріч для 5-ої групи зменшено ставки єдиного податку з 10% та 7% в залежності від сплати ПДВ до 7% та 5% відповідно. «Спрощенці» ж 2-ої групи відтепер звітують лише раз на рік, замість чотирьох.

Також «єдинщики» вже мають можливість подавати заяви про перехід на спрощену систему в електронному вигляді та за власним рішенням протягом року вільно змінювати групу або ставку податку.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За тиждень в Чернівцях ...
Наступна новина: Чернігів: Крок до сімейного ...

КОМЕНТАРІ