В обласному центрі вшанували визволителів Хмельниччини від німецько-фашистських загарбників

В обласному центрі вшанували визволителів Хмельниччини від німецько-фашистських загарбників

26.03.13 09:15 0 944
69 років тому радянські війська повністю очистили наш край від нацистсько-фашистських загарбників. З цієї нагоди на Військовому кладовищі відбулася церемонія покладання вінків та квітів до обелісків та пам’ятників. Участь у ній взяв голова облдержадміністрації Василь Ядуха, керівництво обласної та міської ради, представники громадських організацій, депутати, ветерани, громадськість міста. У хвилині мовчання схилили голови і посадовці, і ветерані, і діти. А гучні постріли, які відлунням прокотилися над Військовим кладовищем, ніби сповістили, що спомин про подвиг народу у воєнні роки житиме у пам’яті прийдешніх поколінь вічно. «Небувалий героїзм проявили жителі нашого краю, воїни радянської армії в роки великої Вітчизняної війни 1941-45 років, особливо під час визволення нашої рідної області. З покоління в покоління ми маємо пам’ятати про це і завдячувати всім тим, хто віддав своє життя, здоров’я, проявив небувалий героїзм і патріотизм за те, щоб ми жили у вільній Україні під мирним небом. Ми в боргу перед ветеранами за таку чудову країну, за те, що маємо можливість жити, працювати, кохати, народжувати дітей, творити майбутнє нашої рідної неньки – України», - сказав Василь Ядуха, спілкуючись з журналістами.

Пам’ять усіх, хто брав участь у подіях та боях, пов’язаних із визволенням регіону від німецько-фашистських загарбників, громадськість вшанувала також покладанням вінків та квітів до Вічного вогню. Участь у заході взяв перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко, представники депутатського корпусу місцевих рад, громадсько-політичних об’єднань, педагогічної еліти, духовенство.

Варто зазначити, що обласна влада тісно співпрацює з ветеранськими організаціями на усіх рівнях, йде назустріч у вирішенні проблемних питань.

ДОВІДКОВО: Хмельниччині довелось пережити 1011 днів гітлерівської окупації із 1418 днів війни. Було спалено 78 сіл, в тому числі 33- повністю. За роки війни населення нашого краю зменшилось на 405 тисяч чоловік.

Визволення області почалося 1 січня 1944 року, коли було звільнено

с. Ганнопіль Славутського району. А 4 квітня 1944 року радянські війська повністю очистили наш край від нацистсько-фашистських загарбників, звільнивши с. Жванець Кам’янець-Подільського району. Визволення тривало 95 днів.

Проскурівсько-Чернівецька операція, в результаті якої було звільнено область, за масштабами бойових дій, чисельністю військ і техніки ввійшла в число найграндіозніших і кровопролитних битв в історії світових воєн.

Кожен другий син подільської землі не повернувся з фронту, а для 30-ти тисяч воїнів з різних куточків колишнього Радянського Союзу вона стала місцем вічного спочинку. Українці, росіяни, білоруси, грузини, казахи, вірмени, представники інших народів сплять на подільській землі вічним сном.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пожежа на території ...
Наступна новина: Тернопільщина: влада ...

КОМЕНТАРІ