На Івано-Франківщині 90 років фронтовій подрузі Ганні Петрівні Ласточкіній

На Івано-Франківщині 90 років фронтовій подрузі Ганні Петрівні Ласточкіній

26.03.13 15:51 0 903
25 березня виповнилось 90 роківучаснику бойових дій, інваліду Великої Вітчизняної війни, учаснику хору «Фронтові подруги» Ласточкіній Ганні Петрівні. З цієї нагоди в сімейній оселі Ганну Петрівну привітав заступник начальника управління – начальник відділу зв’язків з громадськістю інформаційно-аналітичного управління обласної державної адміністрації Микола Токаренко. За активну участь у суспільно-громадському житті та патріотичне виховання молоді він вручив за дорученням голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка грамоту облдержадміністрації та букет троянд.

Довідково.

Ласточкіна Ганна Петрівна 1923 року народження, народилась у Вологодській області (Росія). З 1937 разом з батьками переїжджає до Петрозаводська, де з перших років Карело-Фінської війни була медсестрою, охороняла об’єкти Беломорсько-Балтійського каналу, учасниця звільнення Заполяр’я від фашистів. Після закінчення Великої Вітчизняної війни була відправлена до Владивостока на військові дії Радянської Армії з мілітаристською Японією. З 1946 року у складі 38-ї армії направлена до Станіслава, де проживає і нині.

Нагороджена орденом “За мужність”, медалями “За перемогу над фашистською Німеччиною”, іншими фронтовими, а також ювілейними нагородами.

Має трьох синів – кадрових військових.

У хорі “Фронтові друзі” співає з часу створення цього колективу - понад 30 років.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: 141 170 дітей Львівщини ...
Наступна новина: 27.03 проведення ...

КОМЕНТАРІ