На Івано-Франківщині завдяки злагодженим діям вдалося не допустити у Тисменицькому районі непередбачуваних ситуацій

На Івано-Франківщині завдяки злагодженим діям вдалося не допустити у Тисменицькому районі непередбачуваних ситуацій

26.03.13 09:03 0 943
Внаслідок погіршення погодніх умов, сильних снігопадів, хуртовини, посилення вітрів в період з 22 по 23 березня 2013 року утворились снігові замети на дорогах державного та місцевого значення, що ускладнювало рух автотранспорту.

З метою моніторингу обстановки та оперативного реагування на надзвичайну ситуацію у Тисменицькій районній державній адміністрації продовжено цілодобове чергування працівників, в такому ж режимі працювали районні служби.

Працівники дорожніх служб спільно із рятувальниками протягом 22-24 березня 2013 року вживали усіх необхідних заходів для забезпечення безперебійного руху транспорту автомобільними дорогами державного та місцевого значення і вивільнення автомобілів із снігових пасток.

Черговий раз значну допомогу у розчищенні доріг надало ПАТ «Івано-Франківськцемент» (почесний голова правління Микола Круць, голова правління Богдан Заяць). Техніка підвищеної прохідності цього підприємства розчищала найскладніші ділянки автошляхів у Тисменицькому районі, зокрема у селах Рибне, Нові Кривотули, Терновиця, Чорнолізці.

Для розчищення автошляхів та відновлення автомобільного сполучення у Тисменицькому районі працювало 24 одиниці техніки та 70 чоловік особового складу філії «Івано-Франківське дорожньо-експлуатаційне управління» (Василь Іщенко, Володимир Хомин) та служби цивільного захисту МНС в Тисменицькому районі (Михайло Лазаренко).

Загалом, внаслідок снігових заметів утрудненим був проїзд на автодорогах до одинадцяти населених пунктів, а саме: сіл Рибне, Нові Кривотули, Терновиця, Чорнорлізці, Узин, Колодіївка, Добровляни, Підлужжя, Вільшаниця, Липівка, Довге.

Зокрема, у с. Довге (вулиця Зарічна) сніговими заметами висотою понад 2 метри була заблокована дорога Маріямпіль – Довге (зі сторони Галича), у результаті чого ускладнено транспортне сполучення та доступ до продуктових магазинів. Для вирішення питання у середу, 20 березня 2013 березня, сільським головою Довгого Романом Черваком було залучено 1 одиницю техніки. Постійний снігопад звів нанівець проведену роботу, тож наступного разу у неділю, 24 березня 2013 року, для розчищення доріг за дорученням голови Тисменицької районної державної адміністрації Івана Росіцького залучено вже більш потужну техніку. Активну участь у роботах, окрім працівників дорожніх служб, взяли депутат сільської ради Василь Лотоцький, Ігор Чорній та місцеві жителі. Зважаючи на специфіку цього населеного пункту у невідкладних випадках для транспортування громадян через ріку Дністер використовувався човен.

Великий обсяг робіт проведено Старолисецьким житлово-комунальним господарством (керівник Роман Бабінчук), яке розчистило дороги місцевого значення у Старому Лисці, Підліссі, Посічі та Радчі.

Спільним розпорядженням районної державної адміністрації та районної ради 20 березня 2013 року на придбання паливно-мастильних матеріалів для запобігання виникнення надзвичайних ситуацій природного характеру та ліквідації наслідків негоди з резервного фонду району виділено кошти в сумі 2000 гривень службі цивільного захисту в Тисменицькому районі та 10 000 гривень філії «Івано-Франківське дорожньо-експлуатаційне управління».

І хоча негода черговий раз продемонструвала свій норов, завдяки злагодженим діям Тисменицької районної влади (держадміністрації та ради), служби цивільного захисту у районі, працівників дорожньої, енергетичної, газової служб, територіальних громад вдалося впоратися із наслідками снігопадів і не допустити непередбачуваних ситуацій.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ