На Івано-Франківщині рятувальники спільно з природоохоронцями вживають заходів щодо надання допомоги лелекам

На Івано-Франківщині рятувальники спільно з природоохоронцями вживають заходів щодо надання допомоги лелекам

26.03.13 17:21 0 937
Снігова стихія захопила зненацька і птахів. Лелеки, що повертаються з теплих країв на місця літнього гніздування, мерзнуть від сильних морозів.

За дорученням голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка працівники Управління ДСНС в області проводять моніторинг місць скупчення перелітних птахів на території області та спільно із органами місцевого самоврядування, працівниками Галицького національного природного парку, лісових господарств вживають заходів щодо надання допомоги птахам.

Так, 24 березня до галицьких рятувальників надійшло повідомлення від сільського голови села Бовшів Галицького району про те, що на окраїні села є скупчення лелек, загалом там перебуває близько 40 птахів.

Рятувальники спільно із працівниками Галицького національного природного парку, побували в Бовшеві та підгодували птахів. Не байдужі до долі лелек і місцеві жителі. Мешканці Бовшева щодня приносять птахам їсти.

Як зазначає заступник директора Галицького національного природного парку, керівник центру реабілітації диких тварин, Володимир Бучко, у разі скупчення перелітних птахів, їх не потрібно зайвий раз турбувати, а при можливості – підгодувати. Їм можна давати тільки м’ясо або рибу. У випадку травмування чи ознак обмороження у птахів, каже природоохоронець, їх слід транспортувати до Галицького національного природного парку.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Львівська ...
Наступна новина: У Хмельницькому громадські ...

КОМЕНТАРІ