Віктор Шемчук обговорив питання співпраці із Всеукраїнським товариством політичних в’язнів і репресованих

Віктор Шемчук обговорив питання співпраці із Всеукраїнським товариством політичних в’язнів і репресованих

26.03.13 13:40 0 894
25 березня, голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук зустрівся із головою Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих, кавалером ордена «За заслуги» та ордена Свободи Петром Франком.

Очільник Львівщини обговорив з головою згаданого Всеукраїнського товариства питання щодо оздоровлення, реабілітації та санаторно-курортного лікування членів товариства в контексті виконання норм Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», а також розпорядження Кабінету Міністрів України від 19 грудня 2012 року № 1052-р «Про затвердження плану заходів щодо посилення соціального захисту колишніх політичних в’язнів, репресованих та членів їх сімей на період до 2015 року».

Петро Франко проінформував керівника області про те, що у червні у місті Львові відбудеться з’їзд Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих та попростив сприяння Львівської облдержадміністрації в організації та співфінансуванні. Зазначимо також, що Віктор Шемчук погодився особисто взяти участь у цьому заході.

Також учасники зустрічі розглянули питання щодо відзначення 60-ї річниці Норильського повстання (постання політичних в’язнів та репресованих у 1953 році), зокрема сторони погодили у травні 2013 року організувати урочисті заходи з нагоди цієї дати, а також фінансову та організаційну участь облдержадміністрації у їх проведенні.

Під час спілкування Петро Франко також розповів Вікторові Шемчуку про те, що впродовж останніх років жодного із членів Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих не було відзначено державними нагородами. Окрім цього, вони обговорили питання збільшення фінансування із обласного бюджету, а також статутної діяльності не лише цього товариства, але й інших ветеранських організації Львівщини.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ