Львівщина  відзначатиме  Міжнародний день театру

Львівщина відзначатиме Міжнародний день театру

26.03.13 16:10 0 1009
З нагоди Міжнародного дня театру, який відзначатиметься 27 березня, театральні колективи Львівщини презентуватимуть своїм численним шанувальникам сценічні вистави та прем’єри сценічних постановок,-  про це повідомила  директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей облдержадміністрації Наталія Гамкало.

Зокрема, у м.Дрогобичі 27 березня 2013 року о 18.00 год. Львівський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Ю.Дрогобича представить прем’єрну постановку “Сто тисяч” І.Карпенка-Карого.

Українська класична драматургія притаманна репертуарній політиці даного колективу. Трагікомічну постать основного персонажу — Герасима Калитки — втілить на сцені театру народний артист України Адам Цибульський.

Талановитому акторові властиве гармонійне цілісне розкриття психології різнопланових сценічних постатей. Вистава підсилюється “живою народною музикою” у виконанні оркестру театру. Режисер-постановник вистави – Олександр Король, сценографія – Ярослава Даниліва, художник з костюмів – Тетяна Імшенецька.

В цей же день у м.Львові на сцені Львівського драматичного театру імені Лесі Українки відбудеться прем’єра вистави: «Анатомія Театру» за мотивами нарису Карела Чапека «Як ставиться п’єса».
Постановники дадуть можливість глядачам спостерігати за пристрастями на сцені під час вистави, дізнатися, що відбувається за  лаштунками: як актори готуються до виходу на сцену, як монтуються декорації, як в дивній істериці бігають туди-сюди працівники театру, щоб тільки чогось не забути, не загубити, не пропустити чи не втратити. Глядач порине у стихію підготовки до народження витвору мистецтва.

Знаменитий нарис Карела Чапека «Як ставиться п’єса» досі український глядач не мав можливості бачити. Отож львів’яни та гості міста стануть першими її глядачами. Також дирекція театру дасть можливість в цей святковий день переглянуть виставу безоплатно “студентам, які закохані у Театр”. Режисер-постановник вистави – художній керівник театру, заслужена артистка України Людмила Колосович, художник-постановник – Наталія Руденко-Краєвська, хореограф-постановник – Наталія Каспшишак.

Окрім прем’єрних сценічний постановок, театри Львівщини запропонують глядачам і  вистави зі свого репертуару.

Зокрема, Львівський академічний духовний театр “Воскресіння” відзначатиме свято напередодні. 26 березня о 18.00 год. відбудеться оголошення переможців опитування серед глядачів на кращу виставу театру, кращого актора та актриси. Після цього відбудеться перегляд вистави “Провінційні анекдоти” О.Вампілова.

Національний академічний український драматичний театр ім.М.Заньковецької підготував своїм шанувальникам виставу “Блакитна троянда” Лесі Українки на великій сцені (поч. о 18.00 год.) та “Божевільна” на камерній сцені (поч. о 16.00 год.).

На сцені Першого українського театру для дітей та юнацтва 27 березня о 15.00 год. відбудеться вистава “Олівер Твіст”.

Львівський академічний молодіжний театр ім.Л.Курбаса в цей же день о 19.00 год. презентуватиме виставу “Амнезія, або Маленькі подружні злочини”.

Львівський академічний обласний театр ляльок та Львівський театр естрадних мініатюр “І люди, і ляльки” потішатимуть своїх маленьких глядачів виставами на виїзді: у м.Львові та м.Трускавець.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії продовжують ...
Наступна новина: Житомирщина: по області зі ...

КОМЕНТАРІ