А.Садовий про мережі КЕВ: «Вони у критично аварійному стані»

А.Садовий про мережі КЕВ: «Вони у критично аварійному стані»

26.03.13 08:33 0 1055
Місто Львів запропонувало Міністерству оборони відремонтувати мережі будинків КЕВ м. Львова, а у якості компенсації – отримати території, що належать Міністерству оборони для розвитку міста Львова. Йдеться зокрема про ділянки на вул Авіаційній, на вул Городоцькій — Шевченка тощо.

— Вони не просто у аварійному стані, а в критично аварійному стані. Найбільша біда, що Міністерство оборони це кидає напризволяще разом з людьми. Ми останній раз звернулись до міністра, щоб ще раз оцінити той об’єм ресурсу, який необхідний для ремонту, щоб Міністерство оборони дало нам розуміння, а яким ресурсом це все покривати. Я мав телефонну розмову з міністром минулого тижня, він погодився, що така комісія повинна якомога швидше почати працювати. Взяти усі мережі – де брати ці кошти. Потрібен ресурс, щоб усе це зробити. У нас є чіткі пропозиції, що Міністерство оборони мало б у якості компенсації передати місту. Якщо Міністерство оборони на це погодиться, то питання вирішиться. І мережі ми будемо ремонтувати, але хтось має це все оплачувати. — Є чіткий перелік, який ми скерували. Йдеться про території, які необхідні для розвитку міста Львова. Це територія на вул Авіаційній, де розміщене АТП № 1. Ми неодноразово просимо, бо ця територія  занедбана, не використовується. А в нас нема своєї території, бо у 90-х роках продали території АТП, усі автостанції, і до  ми ці наслідки ліквідовуємо. Ще одна важлива для розвитку міста територія – між вул Городоцькою і вул Шевченка. Йде оптимізація чисельності, нам важливо, щоб ця територія була для розвитку міста, щоб там можна було в перспективі планувати великий конференц-зал, інші приміщення для комунального господарювання міста. Є ряд інших пропозицій і очікуємо на позитивний результат від Міністерства оборони. — Андрій Садовий, міський голова Львова

Нагадаємо, на балансі КЕВ м. Львова (БУ № 4) перебувають ЦТП на вул. Стрийській, 53а, 59а, 63а, бойлерна на вул. Гашека, 17 та 4 км теплових мереж. Вказані об’єкти знаходяться в аварійному стані, що призводить до постійних поривів та значних втрат теплоносія в магістральних мережах ТЕЦ-1.

Особливо критичним є технічний стан теплових мереж опалення та гарячого водопостачання. Крім того, обладнання ЦТП є енергозатратним та фізично зношеним.

Виникнення постійних аварійних ситуацій призводить до неякісного надання послуг з опалення та гарячого водопостачання 31-го житлового будинку на вул. Стрийська-Гашека-Максимовича.

У 2009 році БУ № 2 КЕВ м. Львова було укладено з ЛМКП «Львівтеплоенерго» договір на обслуговування теплових мереж на вул. Стрийській-Гашека-Максимовича з подальшим відшкодуванням відомством витрат теплопостачальному підприємству за виконання аварійних ремонтів та заміни трубопроводів.

З даного часу ЛМКП «Львівтеплоенерго» було ліквідовано понад 60 поривів на теплових мережах БУ-4 КЕВ м. Львова, зокрема 12 поривів за поточний опалювальний період. Заборгованість КЕВ перед теплопостачальним підприємством за виконані роботи становить 200 тис.грн., а також 592,0 тис.грн. – за технічне обслуговування обладнання трьох центральних теплофікаційних пунктів та бойлерної.

Зокрема, у березні 2013 року ліквідовано 3 аварії на мережах гарячого водопостачання КЕВ м. Львова — 06, 12, 20 березня 2013р. 21.03.2013р. ЛМКП Львівтеплоенерго було завершено ремонтні роботи з ліквідації пориву та після запуску стався порив в іншому місці.

Відповідно до виготовленої за кошти міського бюджету проектно-кошторисної документації вартість робіт з реконструкції вказаних об’єктів становить 28,3 млн.грн.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ