Львів візьме участь у Всеукраїнському конкурсі благоустрою

Львів візьме участь у Всеукраїнському конкурсі благоустрою

26.03.13 08:10 0 849
Міська влада подала документи для участі Львова у Всеукраїнському конкурсі «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку».

Для участі в конкурсі необхідно було подати пакет довідок щодо стану благоустрою міста, презентацію та фотоальбом. Упорядкуванням матеріалів та їх оформленням займався Інститут міста. Саме фотоальбом може зіграти визначальну роль у момент прийняття рішення – він здатний наочно продемонструвати що було зроблено в місті та який вигляд воно має зараз. У ньому зроблено наголос на залученні зовнішнього фінансування, розвиток міста як туристичного та культурного центру – реконструкція історичних будівель, вікон, балконів, реставрація церков. Також важливим пунктом є здобутки Євро 2012 – відновлення дорожнього полотна, будівництво стадіону та аеропорту.

Завдяки співпраці влади міста, бізнесу та міжнародних організацій громада міста отримала нову транспортну схему з новими великими комфортними автобусами,  систему автоматичного ввімкнення мереж зовнішнього освітлення, єдиний розрахунковий центр оплати комунальних послуг. Львів став першим “велосипедним містом” України,  отримав найбільші в західній Україні стадіон, скеледром, картодром, 6 сучасних шкільних спортзалів, та 48 нових дитячих майданчиків. Також встановлено європейські інформаційні вказівники на вулицях, відреставровано візитні картки Львова: розп’яття, “Голгофа” та стінопис Вірменського собору, вікна та площу перед костелом Єзуїтів, статую Меркурія, брами, балкони та вікна історичної частини міста, відкрито 2 музеї.

— Конкурс дає можливість містам показати свої здобутки за рік в різних галузях. Він стимулює місто, його виконавчі органи для того, щоб вони починали краще працювати,  дотримувались певних норм. І тоді ми бачимо гарні відреставровані дахи, фасади, відремонтовані дороги, покращення криміногенної ситуації. Звичайно ж, якби Кабінет Міністрів збільшив нагороду за конкурс в декілька разів – стимул був би набагато сильнішим. — Юрій Голець, начальник управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР

Серед чинників, які впливають на оцінку міста експертною комісією, вулично-дорожня мережа та площа зелених насаджень на душу населення, санітарна очистка, підтримка громадського порядку, освітлення вулиць – загалом 26 критеріїв. Переможцями конкурсу вважаються ті міста, які набирають найбільшу кількість балів з наведених вище критеріїв та за оформлення фотоальбому та презентації.

Містам, які зайняли призові місця у конкурсі, вручаються перехідні кубки та дипломи Кабінету Міністрів України, а також призи – комунальна техніка, обладнання та устаткування, призначені для благоустрою населених пунктів. Конкурс проводиться з 2000 року. Його призовий фонд складає 2 млн. гривень.

Востаннє Львів брав участь у конкурсі благоустрою у 2009 році і посів 3-тє місце.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В місцеві бюджети ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині попри ...

КОМЕНТАРІ