Чернігів: Рятувальники готові до реагування на надзвичайні ситуації при ускладненні погодних умов

Чернігів: Рятувальники готові до реагування на надзвичайні ситуації при ускладненні погодних умов

26.03.13 14:08 0 872
За прогнозом Українського гідрометеоцентру, в багатьох регіонах нашої держави, в тому числі на Чернігівщині, очікується суттєве погіршення погодних умов, що супроводжуватиметься пониженням температури повітря, посиленням швидкості вітру до 17-22 м/с, ожеледицею на дорогах, сильними опадами у вигляді снігу, налипанням мокрого снігу, хуртовиною, сніговими заметами, можливим сильним дощем з переходом у сніг. Це може призвести до ускладнення транспортного сполучення, знеструмлення населених пунктів, об’єктів і систем життєзабезпечення населення.

У зв’язку з цим та на виконання вимог доручення Голови Держслужби України з надзвичайних ситуацій, Управлінням ДСНС у Чернігівській області та його підпорядкованими підрозділами встановлено цілодобовий посилений моніторинг обстановки на території регіону. Для забезпечення швидкого реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов, координації дій рятувальників й інших служб, ліквідації можливих заторів на автошляхах області, затверджено склад Пункту управління, створено 4 групи оперативного реагування. З метою забезпечення завчасної, до настання ускладнень від погодних умов, розстановки для чергування автомобільних тягачів підвищеної прохідності, розгортання пунктів обігріву в місцях прогнозованого утворення транспортних заторів на автодорогах державного значення, визначено пункти зосередження сил і засобів.

В районних підрозділах ДСНС у взаємодії з місцевими органами влади створено запаси питної води, твердого палива (дров), пального, чаю, цукру, одноразового посуду, ковдр для забезпечення роботи наметів обігріву.

Групи оперативного реагування Управління ДСНС укомплектовані особовим складом, відповідною технікою, матеріальними засобами, тросами та жорсткими зчіпками.

Уточнено перелік спеціальної та інженерної техніки військових частин, дорожніх служб, інших підприємств і організацій, що можуть залучатися для розчистки доріг від снігу та ліквідації можливих заторів на дорогах.

З метою доставки аварійних бригад, обленерго у важкодоступні місця для проведення робіт з відновлення електропостачання населених пунктів підрозділи ДСНС виділятимуть необхідну техніку підвищеної прохідності. Передбачено залучення наявних пересувних електростанцій для електропостачання об’єктів життєзабезпечення населення, лікувальних та дошкільних закладів.

Відпрацьовано порядок взаємодії та взаємоінформування оперативно-рятувальних підрозділів з органами місцевої влади, збройними силами, Державтоінспекцією, дорожніми та комунальними службами.

В разі виникнення надзвичайних ситуацій, особовий склад підрозділів Управління ДСНС буде переведений на посилений двозмінний режим чергування.

За інформацією полковника служби цивільного захисту В. Куца,

заступника начальника Управління з реагування на НС

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До кінця дня відновлять ...
Наступна новина: Суперліга. "Ферро-ЗНТУ" ...

КОМЕНТАРІ