Снігоприбиральна техніка й комунальні служби в Чернігові працюють у посиленому режимі

Снігоприбиральна техніка й комунальні служби в Чернігові працюють у посиленому режимі

26.03.13 11:30 0 788
У Чернігові з вихідних у цілодобовому режимі працює снігоприбиральна техніка і чергові працівники комунальних підприємств. Про це повідомив заступник міського голови Микола Сенькович.

За його інформацією, в неділю вдень вулиці обласного центру розчищало 45 одиниць комунальної техніки, 15 тракторів і машин працювали вночі. Паливно-мастильні матеріали для комунальної техніки забезпечує КАТП-2528.

Зупинки громадського транспорту й важливі перехрестя звільняли від снігу 250 двірників. Від до прибирання долучилося майже 100 військовослужбовців 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту.

Спростовуючи твердження, що активно розчищаються вулиці в центрі, М. Сенькович розповів, що чи не найбільше зусиль доклали комунальники в Масанах, де через вітер постійно утворювалися снігові замети.

За інформацією начальника управління охорони здоров’я міської ради Юрія Бойка, всі медичні заклади працювали в штатному режимі. Колективи міських лікарень №1, №2, №3 та пологового будинку власноруч звільняли від снігу під’їзні шляхи до корпусів, розчищали прилеглу територію. «Завдяки своєчасній допомозі КАТП-2528, КП «Зеленбуд», фірми «ТехНова», ТОВ «Сівербуд», а також старанням безпосередньо працівників медзакладів у Чернігові немає проблем із забезпеченням медичної допомоги мешканцям міста», - каже керівник.

Подякував освітянам за оперативність реагування на надзвичайну ситуацію й начальник управління освіти міської ради Володимир Купріяненко. «Ще напередодні зими ми придбали необхідний інвентар, тож із п’ятниці колективи навчальних закладів – і дитсадків, і шкіл – самотужки звільняли від снігу території довкола своїх будівель», - прокоментував В. Купріяненко. Він зауважив, що до роботи залучені на добровільних засадах і старшокласники. Підходять із пропозиціями допомогти й небайдужі батьки.

До всіх чернігівських дитсадків у понеділок зранку своєчасно завезені продукти, тож заклади працюватимуть у нормальному режимі. Хоча в період канікул у школах зменшується відвідуваність і в дитячих садках, на показник відвідуваності склав 55%.

Складною залишається ситуація на площі навпроти залізничного вокзалу. «Тут курсує велика кількість громадського транспорту, через це постійно утворюється «снігова каша», доводиться час від часу запускати грейдери і зчищати сніг», - розповідає начальник КАТП-2528 Святослав Трофименко. Він запевнив, що триматиме ситуацію на контролі, а доки буде потреба – тут працюватиме закріплена техніка.

Починаючи з п’ятниці КАТП-2528 щодня виводить на боротьбу зі сніговими заметами до 20 одиниць техніки. Вночі спеціалізована техніка розчищає зупинки громадського транспорту й пішохідні переходи. У понеділок допомагали в прибиранні міста ще 9 одиниць техніки підрядних організацій.

Як наголосив голова постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку Олександр Шкурат, продемонстрована під час негоди консолідація зусиль усіх служб, підприємців і небайдужих громадян переконливо доводить, що наша територіальна громада спроможна разом вирішувати навіть такі складні проблеми.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Чернівціводоканал» ...
Наступна новина: У Тернополі 250 осіб взяли ...

КОМЕНТАРІ