На Житомирщині фестиваль Ріхтера закінчився. На черзі – прем’єра опери „Катерина”

На Житомирщині фестиваль Ріхтера закінчився. На черзі – прем’єра опери „Катерина”

26.03.13 09:06 0 893
Третій, заключний, день Міжнародного фестивалю та конкурсу майстрів мистецтв імені Святослава Ріхтера порадував шанувальників музики блискучим виступом Національної заслуженої капели України „Думка” та фортепіанними творами у виконанні лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів Юрія Кота. А розпочався музичний вечір 22 березня з оголошення і нагородження лауреатів і дипломантів конкурсу молодих піаністів, що паралельно з фестивалем відбувався у стінах музичного училища ім. В. Косенка. Нагородження провели голова суддівської ради конкурсу, народний артист Республіки Білорусь Ігор Оловніков та начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський.

Ігор Оловніков у вітальному слові відзначив високий рівень виконавців, широку географію учасників, цікаву програму, зауваживши, що виступ на конкурсі для кожного учасника – це значна віха у його творчому житті. Дипломи конкурсу отримали Марія Сумовська (Овруч), Владислава Водотиєць (Житомир), Олександра Нагорна (Рівне), Ігор Кубанов (Київ), Ніна Сахнюк (Житомир), Анастасія Муляр (Одеса), Олександра Тотколова (Херсон), Єва Куліновська (Житомир), Дмитро Ратушинський (Житомир), П. Алієва (Білорусь) та інші. Переможці конкурсу – кияни Ілля Фіалко (молодша група) та Олексій Канке (старша група) – виконали фортепіанні твори, продемонструвавши блискуче виконання надзвичайно складних творів.

У рамках фестивалю з нагоди 75-річчя Житомирської обласної філармонії, яке відзначалося також 22 березня, відбулося проведення пам’ятного погашення художнього немаркованого конверту „75-річчя Житомирській обласній філармонії” спеціальним поштовим штемпелем. Листи з відбитком спеціального штемпеля у спеціально виготовлених до визначної дати конвертах стануть візиткою нашого краю та розлетяться по всьому світу. Погашення спеціальним поштовим штемпелем провели Ігор Оловніков та Юрій Градовський.

Три вечори, наповнені чудовою музикою і співом, промайнули. Але культурне життя Житомирщини на цьому не закінчується. Директор обласної філармонії Петро Даценко запросив шанувальників музичного мистецтва на концерти і виступи, які проходять кожного тижня. Найближчим культурним дійством стане прем’єра опера „Катерина”, створена силами студентів і викладачів Житомирського музичного училища ім. В.Косенка, яка відбудеться у філармонії 26 березня.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: вдалий старт ...

КОМЕНТАРІ