В Україні завершується перший етап ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з ускладненням погодних умов.

В Україні завершується перший етап ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з ускладненням погодних умов.

26.03.13 10:07 0 789
Про це під час брифінгу повідомив Директор департаменту реагування на надзвичайні ситуацій ДСНС Григорій Марченко. Циклон, що вирував Україною 22-24 березня, охопив територію 13 областей Західного та Центрального регіону, а також місто Київ. Потужний снігопад супроводжувався поривчастим вітром, ожеледицею та пониженням температури повітря.

«За цей період довелось виконати надзвичайно великий обсяг задач. На повністю забезпечено рух по всіх автодорогах державного та обласного значення. Відновлено рух там, де виникали ускладнення, на 6 основних напрямках виїзду-в’їзду в місто Київ. Рух відновлено в обох напрямках в Чернігівському, Харківському, Обухівському, Одеському, Житомирському та Коростенському напрямках. Тривають роботи по відновленню руху на всіх вулицях міста Києва. Враховуючи, що в Києві випала рекордна кількість снігу, на остаточне відновлення руху знадобиться деякий час. Але на основних магістралях рух в столиці відновлено. Кожну годину ситуація покращується.» - зазначив Григорій Марченко.

Оперативний штаб, всі рятувальні служби, Міністерство оборони, МВС від 22 березня працюють в цілодобовому режимі. Державна служба України з надзвичайних ситуацій перейшла на цілодобовий режим роботи 20 березня.

Заступник голови ДСНС Анатолій Бойко підкреслив, що Гідрометеоцентр завчасно повідомив про істотне ускладнення погодних умов 22-24 березня.

«Були проведені превентивні заходи – в місця очікуваних ускладнень завчасно була передислокована важка техніка ДСНС, були розгорнуті пункти обігріву. Це дозволило уникнути випадків загибелі чи обмороження людей.» - підкреслив Анатолій Бойко.

Начальник Українського гідрометеоцентру Микола Кульбіда, в свою чергу, зауважив, що 22-24 березня Україна пережила стихійне лихо. Найбільша кількість опадів, яка випала за цей період становила: в Західних областях – 30-35 мм, у Північних областях – 35-55 мм, в місті Києві – 60 мм, в Сумах – 64 мм. Також потужні снігопади спостерігались у Черкаській, Полтавській та Чернігівській областях.

«В місті Києві така кількість опадів за період метрологічних спостережень, не лише в березні, а й протягом зимового періоду, взагалі не спостерігалась з 1881 року. За добу випало 50 мм снігу. При чому протяго дня 22 березня в місті Києві випало 9 мм снігу і протягом ночі з 22 на 23 березня кількість опадів становила 41 мм. Такого в історії метеорологічних спостережень взагалі ніколи не фіксувалось. Настільки складною була ситуація.» - зауважив Микола Кульбіда.

На активний циклон залишив межі України. По всій території України спостерігається хмарна погода без опадів. Лише в Сумській області спостерігається невеликий сніг.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: у березні ...
Наступна новина: Про проміжні вибори ...

КОМЕНТАРІ