У Рівному капітан міліції з товаришами врятував жінці життя та затримав грабіжника

У Рівному капітан міліції з товаришами врятував жінці життя та затримав грабіжника

26.03.13 11:10 0 782
Сором’язливий у житті та наполегливий у роботі, саме так характеризують колеги старшого експерта-вибухотехніка сектору вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС Олександра Мамчура. Герой – так віднині позаочі називають хлопця у колективі. Мало чи не щодня наражаючи себе на небезпеку, він і після роботи не дає собі розслабитися. Адже коли мова йде про людські життя – тут не до роздумів.

Того вечора компанія молодих людей саме прогулювалась неподалік одного з будинків по вулиці Буковинській, що в обласному центрі, коли почули крик жінки про допомогу. Відразу ж їх увагу привернув чоловік, який біг із сумкою у бік гаражів. Двоє із них побігли до потерпілої, а Олександр із товаришем, не роздумуючи, помчали за втікачем.

— Наздогнали, збили з ніг, скрутили і повели його до жінки, яка кричала, — розповідають хлопці. — Ніякого страху не відчували, так зробив би кожен, — каже Сашко.

Не натішиться своїми рятівниками і рівнянка Людмила Коханюк. Жінка губиться у словах щирої вдячності:

— Я дуже їм вдячна за порятунок і думаю, якби таких людей було побільше, нам би легше жилось на світі. І я побігла би на порятунок, і мій син також не залишився б осторонь людського горя. І більшість людей так само вчинили б. Бо є ще хороші люди на світі.

Про той злощасний вечір жінка розповідає, що саме поверталась додому. Близько о пів на восьму вечора біля сусіднього будинку в її бік різко розвернувся чоловік, який ішов попереду. Вдочевидь, хотів вдарити жертву в обличчя та вона різко відвернулась, тож поцілив у плече. Коли вона впала, почав бити її ногами, схопив сумку і втік.

Віднайшовши у собі сили, Людмила Василівна піднялась і покликала на поміч. Жінці не абияк пощастило, адже поруч могло і не бути таких сміливців.

Позитивно відгукується про підлеглого і начальник Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС Ігор Охримчук.

— Я вважаю, що так зробив би кожен працівник міліції, і наш Сашко дійсно став прикладом взірцевої поведінки справжнього чоловіка, — констатує полковник міліції.

Оцінив вчинок підлеглого та його товаришів і начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко. Олександру Мамчуру та його трьом товаришам, які допомагали затримати нападника на гарячому, Василь Лазутко на відеоселекторній нараді урочисто вручив грамоти та подякував за проявлену сміливість.

Катерина ЗАГУРСЬКА, СЗГ УМВС
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В області буде створено ...
Наступна новина: На Львівщині втричі зросла ...

КОМЕНТАРІ