На Рівненщині декларування доходів - не лише сплата податку до бюджету

На Рівненщині декларування доходів - не лише сплата податку до бюджету

26.03.13 08:01 0 916
Метою декларування є не лише сплата податку до бюджету, а й повернення платникам податків певної суми податку, сплаченої з їх заробітної плати протягом попереднього року.

Відповідно до положень Податкового кодексу України платники податку можуть зменшити (шляхом нарахування податкової знижки) свій загальний річний оподатковуваний дохід, якщо впродовж звітного податкового року сплачували кошти за навчання, страхування, штучне запліднення, повертали фінансовим установам проценти за іпотечний кредит, тощо.

Платник податку, який бажає у цьому році скористатися правом на податкову знижку за підсумками звітного 2012 року, повинен до кінця року, тобто до 31 грудня 2013р., подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (де зазначити суму свого загального річного оподатковуваного доходу та підстави, суми, підтвердні документи щодо податкової знижки) до податкового органу за місцем своєї реєстрації.

Податкова знижка може бути нарахована виключно резиденту та може застосовуватися виключно до доходів, одержаних протягом року платником податку у вигляді заробітної плати.

Фізичні особи – суб'єкти підприємницької діяльності та особи, які займаються незалежною професійною діяльністю (самозайняті особи), не мають права на отримання податкової знижки з податку на доходи фізичних осіб щодо свого річного оподатковуваного доходу, одержаного у межах провадження їх діяльності, тому що такий дохід не є заробітною платою. Цього права також не мають всі інші особи, які одержують виключно доходи, відмінні від заробітної плати

Якщо платник податку не скористався правом на отримання податкового кредиту за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ