У Росії критикують угоду Кіпру з кредиторами

У Росії критикують угоду Кіпру з кредиторами

26.03.13 09:55 0 925
Уряд Росії негативно відреагував на угоду між Кіпром і міністрами фінансів зони євро. Як заявив російський прем’єр Дмитро Медведєв, ця угода є рівнозначною «крадіжці». Він доручив вивчити наслідки цього. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Президент Росії Володимир Путін доручив урядові реструктуризувати 2,5 мільярда євро кредиту, наданого раніше Кіпру.

вранці Кіпр і міжнародні кредитори досягли угоди щодо виділення 10 мільярдів євро для порятунку цієї середземноморської країни від дефолту. Це сталося вранці після більш ніж 10-годинних переговорів у Брюсселі, в яких взяли участь президент Кіпру і керівники Євросоюзу, Європейського центробанку й МВФ.

За умовами угоди, другий за величиною банк Кіпру, Народний банк («Лаїкі банк»), буде ліквідований. Власники незастрахованих депозитів на суму понад 100 тисяч євро зазнають значних втрат, проте поки що незрозуміло, якою саме буде ця сума. Власники ж депозитів у менш ніж 100 тисяч євро зможуть розраховувати на компенсацію.

збігав термін оголошеного Європейським центробанком попередження. Минулого тижня фінансовий регулятор заявив, що припинить надання надзвичайного фінансування кіпрським банкам, якщо до понеділка не буде схвалений план урегулювання кризи. Такий крок міг змусити Кіпр оголосити про банкрутство і залишити зону євро.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині мешканцям 14 ...
Наступна новина: На Закарпатті чоловік ...

КОМЕНТАРІ