Народ Кіпру чекають складні часи – міністр фінансів

Народ Кіпру чекають складні часи – міністр фінансів

26.03.13 09:04 0 767
Міністр фінансів Кіпру Міхаліс Сарріс заявляє, що угода про порятунок цієї середземноморської країни від дефолту, завершує період невизначеності, але не вирішує всіх проблем у державі. Про це він сказав в Брюсселі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Не думаю, що можна заперечити те, що народові Кіпру доведеться пережити складні часи і відчути наслідки того затяжного періоду, коли ухвалювалися неправильні рішення», – сказав Сарріс.

Кіпр і міжнародні кредитори досягли угоди щодо виділення 10 мільярдів євро для порятунку цієї середземноморської країни від дефолту. Це сталося вранці після більш ніж 10-годинних переговорів у Брюсселі, у яких взяли участь президент Кіпру Нікос Анастасіадіс і керівники Євросоюзу, Європейського центробанку й МВФ.

збігав термін оголошеного Європейським центробанком попередження. Минулого тижня фінансовий регулятор заявив, що припинить надання надзвичайного фінансування кіпрським банкам, якщо до понеділка не буде схвалений план урегулювання кризи. Такий крок міг змусити Кіпр оголосити про банкрутство і залишити зону євро.

За умовами угоди, другий за величиною банк Кіпру, Народний банк («Лаїкі банк»), буде реструктуризований. Одноразове оподаткування, про яке багато говорили раніше, стосуватиметься банківських депозитів на суму понад 100 тисяч євро. Менші заощадження будуть гарантовані.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Житомирщині фестиваль ...

КОМЕНТАРІ