На Тернопільщині через несплачений штраф вам можуть відмовити у виготовленні закордонного паспорта

На Тернопільщині через несплачений штраф вам можуть відмовити у виготовленні закордонного паспорта

26.03.13 16:31 0 1014
Через несплачений штраф вам можуть відмовити

у виготовленні закордонного паспорта

З кожним роком все більше українців усвідомлюють, що закордонний паспорт – це швидше необхідність ніж розкіш. Зараз уже нікого не здивуєш роботою чи відпочинком у будь-якому куточку світу, щоразу більшої популярності набуває навчання в іноземних вузах, за необхідності можна пройти курс лікування в закордонних клініках. Аби повною мірою скористатися з усіх можливостей, які пропонує життя, варто подбати про оформлення документів для виїзду за кордон.

Обласне Управління Державної міграційної служби України постійно працює над вдосконаленням процедури надання адміністративних послуг громадянам, особливо тих, які стосуються оформлення та видачі документів для виїзду за межі нашої країни. Так, з початку року уже більше тисячі тернополян та жителів області отримали закордонний паспорт, щодня розглядаються десятки нових заяв. Однак, не усі заявники отримують позитивний результат, у деяких випадках паспортистам доводиться приймати рішення про відмову. На щастя, у цьому році лише четверо наших земляків не змогли отримати документ, та й цих прикрих випадків можна було б уникнути, якби громадяни були уважнішими та відповідальнішими. Як свідчить практика, ті хто звертається у міграційну службу із заявою про оформлення документа для виїзду за кордон, найчастіше чують «Ні» через свої неврегульовані зобов’язання: несплачені аліменти, штрафи, банківські борги. У схожій ситуації нещодавно опинився тернополянин. Подаючи документи до одного з підрозділів ДМС, що в обласному центрі, він забув повідомити про те, що не сплатив вчасно штраф за порушення правил дорожнього руху. При проведенні необхідних перевірок спеціалісти міграційної служби встановили цей факт і, відповідно до Закону «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», були змушені прийняти рішення про відмову у видачі закордонного паспорта цьому громадянину. Такий поворот подій клієнта обурив, мовляв, штраф він сплатив, хоч із значним запізненням, а от з пенею, яка «набігла» через несвоєчасність, не згідний і погашувати заборгованість не має наміру. Із повторною заявою про оформлення документу чоловік зможе звернутися не раніше як за шість місяців і то, у разі повного погашення штрафу.

Аби застерегти краян від подібних ситуацій, нагадаємо, що Законом «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» передбачено ряд можливих причин відмови у видачі закордонного паспорта. Так, якщо особа обізнана з інформацією, що становить державну таємницю; має неврегульовані фінансові зобов’язання; ухиляється від виконання судових рішень; свідомо сповістила про себе неправдиві дані; підлягаєте призову на військову строкову службу, із виготовленням закордонного паспорта доведеться зачекати до виконання зобов’язань. Також у міграційній службі відмовлять у виготовленні документу особам проти яких порушено кримінальну справу, засудженим та тим, хто перебуває під адміністративним наглядом міліції.

Отож, заповняючи в підрозділі міграційної служби заяву-анкету на оформлення закордонного паспорта, пам’ятайте: у ній немає неважливих запитань, а дані, які ви вказуєте, повинні бути достовірними та вичерпними

Управління Державної міграційної служби

в Тернопільській області

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині на вул. ...
Наступна новина: Під час селектору ...

КОМЕНТАРІ