З допомогою до самотніх пенсіонерів і з ласощами до лелек спішать тернопільські міліціонери

З допомогою до самотніх пенсіонерів і з ласощами до лелек спішать тернопільські міліціонери

26.03.13 10:49 0 919
Негода не щадить нікого. Потерпають не тільки люди, а й лелеки - провісники весни, що першими повернулися з теплих країв. Тернопільські міліціонери намагаються зарадити усім.

Якщо останнім часом ситуацію на дорогах більш-менш вдалося стабілізувати, відновити рух транспорту та визволити зі снігових заметів тих, кого негода застала зненацька, то допомоги досі потребують самотні старенькі люди. Прокинути доріжку, наколоти дров, доставити необхідні продукти – здавалося б, допомога мізерна, але важлива і потрібна.

Дільничний інспектор Тернопільського райвідділу міліції Юрій Яржемський розповідає, що на його дільниці мешкає понад вісімдесят самотніх пенсіонерів. – Ці люди найменш захищені перед такими несподіваними природними катаклізмами, які спостерігаємо останні дні. Тому допомога міліціонерів, соціальних працівників чи просто небайдужих людей для них конче потрібна. Бувало, після сильних хурделиць та снігопадів старенькі не могли навіть на подвір’я вибратися, бо замітало вхідні двері.

Міліціонер з лопатою в руках, чи з відром води або ж продуктами харчування, що поспішає до оселі самотньої пенсіонерки – це не кадри іміджевих заходів, це реальність. Бо природа створює такі умови, що без співчуття та допомоги одних важко вижити іншим.

Серед тих, хто так потребує людської допомоги – пернаті провісники весни. На своїх крилах лелеки мали б принести тепло, проте самі потрапили в екстремальні умови. Уже декілька днів на Тернопіллі, як і зрештою на всій території України, стоять сильні морози. Виснажені перельотом птахи не можуть знайти поживи у водоймах, адже крига скувала усі річки та ставки. Волонтери просять про допомогу для птахів. Міліціонери теж закликають людей не бути байдужими. За один день правоохоронці відвідали у Тернопільському та Козівському районах скупчення найбільших зграй пернатих. Підгодувавши птахів, правоохоронці внесли власну лепту у їх збереження.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ