На Буковині майбутнє дітей залежить від належної уваги дорослих (фото)

На Буковині майбутнє дітей залежить від належної уваги дорослих (фото)

27.03.13 08:05 0 883
У Чернівецькій області на обліку перебуває майже 250 неблагополучних сімей, в яких виховується понад 350 неповнолітніх дітей. З початку 2013 року до міліції доставлено майже 80 дітей, які займались бродяжництвом та жебракуванням. Нажаль статистика не втішна.

Відсутність належних житлових умов, асоціальна поведінка дорослих, байдужість батьків або опікунів – спонукають до того, що діти опиняються на вулиці у пошуках іншого життя.

Здебільшого діти бродяжать у людних місцях. Зокрема, на залізничному чи авто вокзалах, на ринках, в залах комп’ютерних ігор, тощо. Вони звертаються до людей і просять грошей. Дорослі жаліють дитину і не можуть відмовити їй. Але не завжди зароблені жебрацтвом кошти витрачаються на харчування та одяг дитини. Зазвичай малі жебраки віддають гроші своїм батькам або іншим громадянам, які витрачають їх зовсім не на потреби дітей.

Найжахливіше те, що іноді неповнолітні за «випрошені гроші» можуть купити собі та своїм друзям напої із вмістом алкоголю та цигарки.

Такий спосіб життя призводить до скоєння в майбутньому правопорушень дітьми, переконані працівники кримінальної міліції у справах дітей.

Правоохоронці разом із службою у справах дітей та громадськими організаціями «Сучасник» і «Нова сім’я» постійно здійснюють профілактичні заходи та рейди з виявлення неповнолітніх, які перебувають без належного догляду дорослих. З цими дітьми і їх батьками проводять профілактичні бесіди щодо недопущення бездоглядності, бродяжництва та жебракування надалі, а також надають їм соціально-правову допомогу для вирішення складних життєвих ситуацій. В окремих випадках батьки або опікуни притягуються до відповідальності.

Зокрема, з початку року за невиконання своїх батьківських обов’язків працівники міліції притягнули понад 170 осіб до адміністративної відповідальності, 2 осіб – до кримінальної відповідальності за втягнення дітей у заняття жебрацтвом та у злочинну діяльність.

Якщо ви побачили бездоглядну дитину, яка бродяжить, жебракує, потрапила в складні життєві обставини, не будьте байдужими, проінформуйте:

кримінальну міліцію у справах дітей УМВС в області – 59-15-73;

службу у справах дітей ОДА – 52-24-08.

Пам’ятайте, майбутнє дітей залежить від небайдужості дорослих.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ