Волинські аграрії переймали досвід у польських партнерів

Волинські аграрії переймали досвід у польських партнерів

27.03.13 11:49 0 980
19 - 21 березня заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко та спеціалісти аграрного комплексу Волині перебували з робочою поїздкою у Великопольському воєводстві Республіки Польща.

Метою поїздки було вивчення досвіду польських партнерів з питань вдосконалення селекційно-племінної роботи, впровадження нових технологій у галузі сільського господарства, створення програм розвитку сільських територій, налагодження двосторонніх контактів та залучення інвестицій у агропромисловий комплекс Волині.

Зустріч відбулася на базі Великопольського центру вирощування і репродукції тварин в Познані, де волиняни переймали досвід розведення великої рогатої худоби молочного напряму продуктивності, ознайомилися з роботою спеціальної комп’ютерної програми у селекції MATESEL II, яка дає можливість користуватися новітніми досягненнями генетики.

«До селекційно-племінної роботи у Польщі відносяться досить серйозно та відповідально. На базі вищезгаданого підприємства працюють досвідчені фахівці селекційно-племінної справи, які систематично удосконалюють знання в рамках внутрішніх навчань. Штучне осіменіння тварин - це єдиний спосіб швидкого досягнення генетичного потенціалу. Волинські оператори з відтворювання тварин протягом року обов’язково пройдуть стажування на теренах польських фірм» - наголосив Віталій Карпюк.

Результати хорошої селекційно-племінної роботи у зазначеному центрі вирощування і репродукції тварин очевидні. Продуктивність корів становить понад 8 тисяч літрів молока в рік. В кращих господарствах – більше 10 тисяч.

Посадовці відвідали родинні ферми, де польські господарі утримують понад 20 голів корів, мають молокопроводи, доїльні зали, холодильне обладнання. Також ознайомилися з роботою фірми ALIMA BIS, яка займається виробництвом обладнання для галузі тваринництва (доїльні зали, холодильне установки, кормороздавачі). Обговорено питання подальшої співпраці з вищезгаданою фірмою.

«Щодо родинних ферм Волині, то першим кроком сприяння їх розвитку стало забезпечення доїльними установками, наступний крок – холодильні обладнання – це ми будемо впроваджувати» – резюмував Віталій Карпюк.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У місті Хмельницькому ...
Наступна новина: Курс євро почав падати ...

КОМЕНТАРІ