Впорядковуємо розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах у місті Луцьку

Впорядковуємо розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах у місті Луцьку

27.03.13 10:03 0 972
З метою впорядкування встановлення технічних елементів (пристроїв) та для запобігання пошкодження конструкцій дахів (покриттів), фасадів багатоповерхових житлових будинків та інших споруд, виконавчий комітет міської ради затвердив Порядок розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах у місті Луцьку.

Документ є обов’язковим для виконання фізичними та юридичними особами усіх форм власності, які беруть участь у відносинах щодо встановлення технічних елементів на будівлях і спорудах на території нашого міста.

Зокрема, місцем розміщення технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення, телефону тощо), супутникових антен, систем кондиціювання інших приймальних пристроїв можуть бути елементи будівель або споруд, вибір місця кріплення якого визначається технічними умовами, виданими власником або уповноваженою власником особою та враховуються надалі в проектній документації.

При установці, монтажу та експлуатації технічних елементів телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення, телефону, тощо), супутникових антен, систем кондиціювання, інших приймальних пристроїв, згідно з вимогами цього Порядку, замовник повинен керуватися технічною документацією підприємств – виробників і технічними умовами, виданими власником або уповноваженою власником особою або проектом, погодженим у встановленому порядку.

Також всі технічні елементи, що встановлюються на будівлях і спорудах міста Луцька, повинні бути сертифіковані на території України згідно вимог законодавства, а пристрої, які випромінюють електромагнітну енергію в навколишнє середовище, повинні мати висновок санітарної епідеміологічної експертизи Міністерства охорони здоров’я України.

Встановлення технічних пристроїв на будівлях та спорудах, які є пам’ятками архітектури національного, регіонального, обласного чи місцевого значення, дозволяється тільки за погодженням відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради.

У затвердженому Порядку визначено порядок отримання погодження на розміщення та встановлення технічних елементів, зазначено обмеження та заборону щодо цього.

Зокрема, забороняється розміщення технічних елементів (пристроїв) на головних фасадах будівель та споруд, а також бокових фасадах стін, видимих зі сторони вулиць та площ, які розташовані в межах історико-культурного заповідника «Старий Луцьк».

Також у Порядку зазначено вимоги до прокладання телекомунікаційних мереж та встановлення технічних елементів та методика розрахунку плати за надання місць для їх прокладання.

Відповідальність за організацію заходів з виявлення і усунення порушень вимог цього Порядку у частині розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) у всіх випадках покладається на власників будівель і споруд (уповноважених осіб власника).

Детально із Порядком можна ознайомитись тут.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ