В Луцьку Тетяна Гнатів взяла участь у міжнародній конференції

В Луцьку Тетяна Гнатів взяла участь у міжнародній конференції

27.03.13 17:44 0 2015
Начальник управління культури Тетяна Гнатів взяла участь у міжнародній конференції «Культура розвитку: влада і громадянське суспільство – змагання чи творче партнерство», що відбулася у м.Дніпропетровську 21-22 березня. Участь у конференції, організаторами якої виступили Центр розвитку «Демократія через культуру» та Міністерство культури України, взяли представники Ради Європи, експерти з питань культури з Нідерландів та Швеції, начальники управлінь/відділів культури та керівники громадських організацій, що провадять діяльність у сфері культури, з Грузії та усіх регіонів України. Під час конференції обговорювалися принципи і механізми формування сучасної культурної політики на місцевому рівні, зокрема, через активізацію та розширення участі громадян у культурних процесах, а також взаємодію влади і громадянського суспільства. Розглядалися моделі місцевого розвитку на основі творчості, суспільної взаємодії та спільної ідеї.
Тетяна Гнатів виступила з доповіддю «Злагода через культурні проекти», основу якої складала інформація щодо практичної реалізації культурно-мистецьких та культурологічних заходів у м. Луцьку. У доповіді проаналізовано участь громади у культурному житті міста, акцентовано на збільшенні кількості заходів, ініціаторами і організаторами яких виступають громадські організації, відзначено злагоджену міжсекторну взаємодію. Все це є запорукою успіху і свідченням довіри громади до влади, високої відповідальності органів виконавчої влади, а також прагненням спільними зусиллями зробити життя у місті цікавішим.
Олександр Буценко – директор Центру розвитку «Демократія через культуру», експерт Ради Європи з питань культурної політики в Україні, відзначив активність лучан та міської влади, їх результативну взаємодію в питаннях реалізації культурної політики, що відіграє ключову роль у перетворенні території на спільний громадський простір. Важливим чинником успіху такої діяльності для Луцька є участь у спільній програмі Ради Європи та Європейської Комісії „Інтеркультурні міста”. За результатами моніторингу, що проводився Центром розвитку «Демократія через культуру» - м. Луцьк, що є своєрідним портом культур, претендує на статус інтеркультурної столиці України.
Позитивні тенденції розвитку культури в м. Луцьку, насиченість культурно-мистецького життя завдяки відкритості влади, активності громади та розуміння соціально-відповідального бізнесу відзначили Кристіна Баглай – програмний менеджер ради Європи і Меліс Хон – директор громадського фонду, представник Ради Європи у м. Тілбург (Нідерланди). Ви ознайомилися з новинами культури, а новини шоу-бізнеса ви знайдете на www.odezhdazwezd.info, і дізнаєтесь що: Джордж Клуни и Стейси Киблер окончательно расстались.

Управління культури міської ради
(723426,727716,720447)
Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Чернігівщина: Володимир ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині про ...

КОМЕНТАРІ