На Волині перед від’їздом за кордон на постійне проживання подайте декларацію про доходи

На Волині перед від’їздом за кордон на постійне проживання подайте декларацію про доходи

27.03.13 15:43 0 1003
Прозвітуватися про доходи у податковій інспекції за місцем реєстрації треба не пізніше ніж за 60 календарних днів до виїзду, – повідомили у секторі взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Волинській області.

Перевірити подану декларацію на предмет податкових зобов’язань перед бюджетом громадянина, котрий виїжджає за кордон на постійне проживання, податкова зобов’язана протягом 30 днів від дати її отримання. У випадку відсутності податкових зобов’язань у декларанта, податкова видає відповідну довідку.

Довідка з податкової про сплату або ж відсутність податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб дійсна протягом 60 календарних днів із дня видачі. І цей момент варто пам’ятати виїжджаючим за кордон, оскільки вказаний документ подається органу митного контролю під час перетину кордоні і є підставою для проведення митних процедур, - наголошують у волинській податковій.

Обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи громадянами, котрі виїжджають за кордон на постійне місце проживання, визначено п.179.3 ст.179 Податкового кодексу України.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ