На Івано-Франківщині рятувальники  спільно з  галицькими  природоохоронцями опікуються  лелеками

На Івано-Франківщині рятувальники спільно з галицькими природоохоронцями опікуються лелеками

27.03.13 12:07 0 1033
Тривала снігова стихія у другій половині березня захопила зненацька і птахів. Лелеки, що повернулися з теплих країв на місця літнього гніздування, мерзнуть від сильних морозів.

За дорученням голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка працівники Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області проводять моніторинг місць скупчення перелітних птахів на території Прикарпаття та спільно із органами місцевого самоврядування, працівниками Галицького Національного природного парку, тамтешніх лісових господарств вживають заходів щодо надання допомоги птахам.

Зокрема, 24 березня до галицьких рятувальників надійшло повідомлення від сільського голови Бовшева Галицького району про те, що на окраїні села є скупчення лелек, загалом там перебуває майже 40 птахів. Рятувальники спільно із працівниками Галицького Національного природного парку поїхали в Бовшів, підгодували птахів. Не байдужі до долі лелек і місцеві жителі, щодня приносять птахам їсти.

Як зазначає заступник директора Галицького Національного природного парку, керівник Центру реабілітації диких тварин, Володимир Бучко, у разі скупчення перелітних птахів їх не потрібно зайвий раз турбувати, а по можливості підгодувати. У випадку травмування чи ознак обмороження у птахів, каже природоохоронець, лелек слід транспортувати до Галицького Національного природного парку, де їм нададуть кваліфіковану допомогу.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ