На Львівщині на Сколівщині реалізуються соціальні міні-проекти

На Львівщині на Сколівщині реалізуються соціальні міні-проекти

27.03.13 16:43 0 954
Втілення соціальних міні-проектів та організація громадських робіт у 2013 році із впорядкування відпочинкових зон на Сколівщині ? ці два важливі для життєдіяльності гірського краю питання стали приводом для організації у районному центрі зайнятості круглого столу.

На захід завітали представники місцевих органів влади, лісогосподарських підприємств, голови сільських і селищних рад, депутати. Діловій зустрічі передувала ретельна підготовча робота.

Зокрема, посадовці служби зайнятості звернулися до очільників територіальних громад із листом-зверненням щодо проведення інвентаризації населених пунктів з метою детального обстеження, визначення об’єктів благоустрою та потрібного числа безробітних для залучення до громадських робіт суспільно корисного значення.

Цього року в районі планується реалізувати два проекти: «До чистих Сколівських джерел» і «Благоустрій відпочинкових зон Сколівщини». Очікується, що вони позитивно позначаться на розвиткові краю, дадуть змогу привабити більший потік туристів і, відповідно, створити нові місця праці для незайнятих горян.

Учасники круглого столу намітили низку заходів. Зокрема, голови сільських рад мають розробити програми благоустрою населених пунктів, на фінансування яких можна залучити кошти з різних джерел. Приміром оплату праці безробітних під час виконання громадських робіт на паритетних засадах із службою зайнятості здійснити рівними частинами з місцевого бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Свої зусилля з упорядкування рекреаційних зон і меморіальних комплексів активізують і лісові господарства, на території яких знаходяться ті чи інші об’єкти. Будуть облаштовані відпочинкові куточки та туристичні притулки (стоянки автомобілів, альтанки й таке інше), яким нададуть належного дизайнерського вигляду й відповідно озеленять. До цих робіт залучатимуть безробітних.

Запротокольовані пропозиції подані голові Сколівської райдержадміністрації з тим, аби соціальні міні-проекти вже зараз почали втілюватися у конкретні справи.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Поетичний ...
Наступна новина: Ліквідації наслідків ...

КОМЕНТАРІ