На Львівщині на чатах добра

На Львівщині на чатах добра

27.03.13 13:14 0 1116
За доволі тривалий період не допущено жодної крадіжки з об’єктів, що під опікою цього підрозділу.

Слів похвали заслуговує особовий склад цього відділення, позаяк успішно працює на ринку охоронних послуг - надає їх увесь спектр із гарантією захисту. В надійності ДСО вже переконалося чимало керівників підприємств, установ і організацій, власників магазинів, салонів, ресторанів, кафе, а також господарі приватних помешкань. Переконливий факт: понад 80 відсотків усіх об’єктів міста Самбора нині під пильним оком відділення, бо показники практичної діяльності постійно високі.

Такий поступ працівників Самбірського міжрайонного відділення став можливим тому, що тут сформовано міцний колектив однодумців, у якому переважають професіонали, здатні вирішувати завдання будь-якої складності навіть в екстремальних ситуаціях. Відчутною є і щоденна турбота з боку обласного очільника Державної служби охорони Львівщини полковника міліції Ігоря Москаленка, досвідченого керівника, котрий два десятиліття віддав органам внутрішніх справ.

– З радістю констатую, – говорить начальник Самбірського міжрайонного відділення ДСО капітан міліції Володимир Малецький, – що тривають позитивні процеси в житті підрозділу. Відтак маємо результат – нікого довго не доводиться переконувати в надійності нашої охорони.

Володимир Іванович – наймолодший з-поміж керівників відділень Управління ДСО при главку міліції області. Втім, минуло вже одне десятиліття, пов’язане з цією службою. В Самборі він успішно здолав шлях від охоронця, міліціонера з охорони об’єктів до командира взводу. А минулоріч, у липні, став очільником підрозділу. Капітан міліції Володимир Малецький – людина працелюбна, ініціативна, пристрасна, твердого слова, нерозривного з ділом. Йому нічого, як мовиться, не падало з неба - все здобув тяжкою працею, у тім числі й диплом Львівського державного університету внутрішніх справ, де навчався заочно. За що береться Володимир Іванович – неодмінно вдається. Живе він за принципом: допоможи ближньому – і за добро воздасться.

Цьому ще в дитинстві навчали Володимира любі його серцю батьки, з якими він ніколи не пориває ниточки родинного зв’язку. А вони за нагоди завше похваляться своїм сином, мовляв, він у нас – найкращий. І дійсно, капітан міліції шанований серед владників не лише Самбірщини, а й інших районів області, а також у Львові, в Управлінні ДСО. Його керівництвом представників відділення нещодавно відзначено за здобуте третє місце в командному заліку в конкурсі «Кращий за професією».

Де б не трудився Володимир Іванович, незмінним для нього є одне: повага до людей та їхня довіра. Нині ж він відповідальний за долю та якість роботи 58 співробітників, поміж якими 28 – атестованих. У структурі відділення діє три групи затримання, які водночас заступають на чергування у Самборі, Новояворівську та Яворові. До слова, тут група почала функціонувати у жовтні минулого року. Незабаром передбачено створити ще одну - для охорони об’єктів у місті Старий Самбір.

У безперервному поступі

– Чим зараз опікується підрозділ? – цікавимося у капітана міліції Володимира Малецького.

– За першої ж можливості впроваджуємо надійні охоронні системи, зручні у користуванні, – прозвучало у відповідь. – Тож коли злочинець зіштовхнеться з ними, затримання відбудеться за 2–3 хвилини. Така оперативність приваблює наших клієнтів. Упродовж 2012 року нам вдалося розширити мережу надання послуг. опікуємося 398 різними об’єктами, на яких розміщено 226 «тривожних кнопок», і 146 квартирами. Фізичною охороною охоплюємо дев’ять об’єктів, а це чотири банки, три заводи і два розважальних заклади.

Що ж, самбірське міжрайонне відділення набирає нових обертів у роботі. І саме завдяки цьому його працівники пропонують багатогранний комплекс платних послуг. Кожному замовникові надається помірна за ціною охорона з повною матеріальною відповідальністю. Відтак підрозділові вдається цілком заслужено і міцно втримувати лідерські позиції в сфері охорони державної та приватної власності на львівських теренах. Клієнтів стає дедалі більше, тому й не дивно, що колектив вдумливо окреслив найближчу перспективу – стати надійними охоронцями і в сусідніх із Самбором регіонах. Є намір чатувати державне й приватне добро на Старосамбірщині, Мостищині і в Турці. Успіх у цій справі залежатиме від тісної взаємодії відділення ДСО з територіальними органами внутрішніх справ.

План уже напрацьований. Міжрайонне відділення упродовж кількох років допомагає Самбірському міському та Яворівському районному відділам міліції. За повідомленням їхніх чергових частин, щодоби держохоронці здійснюють виїзди на місця подій. Групи затримання зазвичай беруть участь і у відпрацюванні територій та реалізації різних оперативних планів. Наявні й ділові контакти з деякими службами Головного управління МВС України у Львівській області, передовсім патрульної та Державтоінспекції. Для підтвердження – два епізоди.

Якось опівдні адміністратор розважального закладу «Інтернет-клуб» повідомив у чергову частину відділення про те, що чоловік у масці, погрожуючи пістолетом, вимагає віддати гроші з каси. Туди негайно прибула група затримання у складі прапорщика міліції Руслана Кінаша і старшого сержанта міліції Мар’яна Миника. У приміщення стражі порядку увійшли з вогнепальною зброєю напоготові. Побачивши міліціонерів невідомий націлив дуло пістолета на них. Та досвідчені правоохоронці не злякалися – наказали йому кинути зброю, закласти руки за голову і лягти на підлогу. Але той не виконав їхньої команди, бо остовпів, побачивши, як розчахнула двері слідчо-оперативна група Самбірського міськвідділу внутрішніх справ. Скориставшись моментом, держохоронці підбігли до зловмисника, вибили з рук пістолет, клацнули кайданки. Затриманого було доправлено до міськвідділу міліції для відкриття кримінального провадження. Нальотчиком виявився безробітний 37-річний мешканець села.

А наступної доби, надранок, до відділення надійшов сигнал з тютюнового кіоску приватного підприємця, самбірчанина. За дві хвилини там з’явилися працівники спеціального підрозділу груп затримання старшина міліції Юрій Гурка і старший сержант міліції Віталій Бахурський. Спершу вони розгледіли вирізану дірку в пластмасових дверях, а потім неподалік – чотирьох молодиків, які намагалися якомога швидше дістатись паралельної вулиці. Запідозривши в скоєнні крадіжки саме їх, міліціонери побігли навздогін. Ті одразу ж розсипалися врізнобіч, тому затримати вдалося лише двох 17-річних лобуряк: львів’янина Олексія та мешканця селища міського типу Великий Любінь, що на Городоччині, Івана. Згодом і втікачів було доправлено до міськвідділу внутрішніх справ, відтак щодо злодійського квартету відкрито кримінальне провадження.

Разом – до однієї мети

– Ми вже звикли, – зізнається капітан міліції Володимир Малецький, – що замовники послуг оцінюють нашу практичну діяльність за тим, наскільки своєчасно і фахово виконуємо свої професійні обов’язки. В разі незатримання зловмисників, підрозділу обов’язково доведеться відшкодовувати збитки.

– Чи створює певну перешкоду наявність багатьох недержавних структур у сфері надання платних охоронних послуг? – цікавимося у Володимира Малецького.

Капітан міліції упевнено заявив, що колектив не боїться конкуренції з приватними фірмами.

– Особовий склад підрозділу працює з повною віддачею, ціни у нас гнучкі, доступні, – пояснив він. – Ми готові конкурувати з агенціями будь-якого рівня.

Оскільки саме начальник відповідає за якість діяльності особового складу, що здебільшого залежить від майстерності кадрів, старання кожного працівника зокрема. Тому Володимир Малецький невтомно дбає, аби всі співробітники постійно перебували в належній фізичній та професійній формі, налаштовує їх виконувати завдання серйозно і продумано. А це, безсумнівно, – хист умілого організатора та успішного керівника, сповна відданого дорученій справі.

Олександр НУЖНИЙ, ЛЬВІВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі відкрили ...
Наступна новина: На Буковині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ