У Житомирі відкрили виставку картин Анатолія Демченка

У Житомирі відкрили виставку картин Анатолія Демченка

27.03.13 13:13 0 1055
Вперше у Житомирі проходить виставка картин талановитого художника, нашого земляка Анатолія Демченка у приміщенні Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Ольжича.

Урочисте відкриття виставки відбулося 26 березня за участі голови обласної ради Йосипа Запаловського та начальника управління культури облдержадміністрації Юрія Градовського. Виставка вшанування пам’яті талановитого художника триватиме до 1 квітня, тому всі бажаючі можуть завітати на виставку та поринути у чарівний світ мистецтва Анатолія Демченка.

Життя Анатолія Демченка тісно пов’язане з Житомиром, саме тут він навчався у середній школі № 25, закінчив педагогічний інститут, створив свої перші картини та усвідомив своє духовне покликання – бути художником.

Останні тридцять років свого життя Анатолій Демченко жив та працював в Києві, але завжди любив та пам’ятав Житомир, часто бував тут. Про це красномовно говорять його численні картини, присвячені красі Житомира, його природі та загалом Поліському краю. Художник заповів назавжди залишитися в Житомирі і був похований в обласному центрі в 2012 році.

«Ця виставка – це історична подія для Житомирщини, адже присвячена пам’яті видатного та талановитого земляка, який багато зробив для процвітання нашого краю», - сказав голова обласної ради Йосип Запаловський.

З творчістю художника Анатолія Демченка 21 березня вже познайомилися депутати обласної ради та працівники обласної державної адміністрації та обласної ради. Картини Анатолія Миколайовича були виставлені в холі сесійної зали.

«Це виставка творчості талановитої та мудрої людини, нашого земляка, якого потрібно пам’ятати. Багато хто знав Анатолія Демченка, як порядну добру людину, а ми маємо можливість відкрити його з іншого боку – зазирнути в світ його творчості», - сказав на виставці начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський.

Анатолій Демченко розробляв медалі для премій ім. Л. Курбаса, Малої Шевченківської премії, розписував інтер’єр готелю «Україна» в Києві, розробляв плакат до п’ятиріччя незалежності України, буклет «Все про Україну» (для вступу в Раду Європи), тощо. Був постійним учасником українських художніх виставок. Анатолій Демченко є автором більше ніж 100 друкованих плакатів, книг, буклетів та листівок.

Із трепетом в голосі дружина талановитого художника та нашого земляка Емма Демченко розповіла: «Сказати більше про Анатолія Миколайовича, ніж це скажуть картини, неможливо. Він був талановитою людиною. Ми проводимо виставку саме в Житомирі, де він провів свої дитячі та юнацькі роки, в місті, яке він любив та шанував. Виставка триватиме до першого квітня, але можливо продовжимо її до 6 квітня – дня народження та смерті Анатолія Демченко».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія: обшукали ще один ...
Наступна новина: На Львівщині на чатах добра

КОМЕНТАРІ