На Житомирщині з палаючого будинку сусід виніс стареньку на руках.

На Житомирщині з палаючого будинку сусід виніс стареньку на руках.

27.03.13 09:58 0 895
25 березня о 14:32 до диспетчера служби цивільного захисту в Олевському районі надійшло повідомлення про пожежу у селі Хочино. Горіла старенька хата, в якій одиноко проживала 80-річна пенсіонерка. Родичі у жіночки є і часто її відвідують – допомагають поратися по господарству. Саме у цей день гостювала донька. Вона розтопила піч у хаті та жаровню у літній кухні, яка разом з сараєм були прибудовані до будинку і знаходилися під одним дахом. Конкретна причина пожежі ще має бути встановлена. Ймовірно, якийсь з димоходів був не справний.

Побачивши дим, донька вискочила на двір, щоб з’ясувати причину, мати залишилася у приміщені. Вогонь до того часу вже хазяйнував на літній кухні та сараї і перескочив на дах. Молода жінка зателефонувала рятувальникам та кинулася за допомогою до односельців. 36-річний сусід, миттєво оцінивши обстановку, через дверний отвір, що горів, вскочив до хати. Бабця, не підозрюючи про небезпеку, сиділа на своєму лежаку у кімнаті куди дим ще не дійшов. Зворотній шлях був вже перекритий полум’ям. Чоловік прийняв єдине вірне рішення – евакуював пенсіонерку через вікно.

Пожежний автомобіль 33 км від райцентру подолав більш-менш швидко – лише місцями заважали наслідки минулого снігопаду. Повозитися прийшлося у самому селі – замети між парканами на сільських вуличках сягали 1-1,5 м висотою. Пожежа була ліквідована о 18:00. Будинок в цілому вдалося відстояти. Вогнем знищено покрівлю, кімнату та надвірну споруду. Люди не постраждали, сама господарка від медичної допомоги відмовилася.

У ДСНС у Житомирській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ