На Хмельниччині кошти на лікарські препарати для хворих дітей передбачено

На Хмельниччині кошти на лікарські препарати для хворих дітей передбачено

27.03.13 15:38 0 823
Кошти на лікарські препарати для хворих дітей передбачено.

Важливість здоров’я кожної дитини важко переоцінити. Тому й за конкретними цифрами закупівлі медичних препаратів ми бачимо живі історії сімей, де хворіють діти. Завдання влади максимально забезпечити потреби медичної галузі, водночас дбаючи про економію державних коштів. Обговоренню цих проблем була присвячена робоча нарада першого заступника голови адміністрації Вадима Гаврішка, яку він провів 25 березня з медиками області. Участь у обговоренні взяли директор Департаменту охорони здоров’я Наталія Свестун, головний лікар Хмельницької обласної лікарні Віра Руда, головний позашкільний дитячий онколог Гаррі Дробнер та головний позаштатний дитячий гематолог Лариса Мисько.

Придбання лікарських засобів для лікування онкогематологічних та онкологічних захворювань у дітей проводяться в Україні централізовано за державні кошти з 2004 року за бюджетною програмою “Забезпечення медичних заходів по боротьбі з туберкульозом, профілактики та лікування СНІДу, лікування онкологічних хворих”. Проблемою № 1 залишається закупівля дороговартісних медичних засобів, деякі є обов’язковими в протоколах лікування дітей на онкогематологічну патологію.

Розрахунок потреби по кожному медичному засобу обраховується на середню кількість хворих, які захворіли за останні п’ять років. Обов’язково враховується кількість дітей, які можуть мати рецидиви захворювання і потребують ще більш агресивних протоколів лікування та ще більш дороговартісних медичних препаратів. Також дороговартісною є і супроводжуюча терапія, яка включає антибактеріальні, протигрибкові, противірусні препарати та замісну терапію.

Варто зазначити, що забезпечення фінансування медичних препаратів протягом останніх років суттєво зросло. До прикладу у 2011 році квота коштів МОЗ України на лікування дітей на онкогематологічну патологію в Хмельницькій області складала 998 900 грн.; у 2013 складає 4 447 400 грн.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зарплата Луческу в ...
Наступна новина: На Волині перед від’їздом ...

КОМЕНТАРІ