На Рівненщині громадян просять не бути байдужими та вимагати фіскальний чек

На Рівненщині громадян просять не бути байдужими та вимагати фіскальний чек

27.03.13 14:26 0 866
Міністерство доходів та зборів закликає громадян повідомляти податковим органам про відмову видати касовий чек у місцях продажу товарів чи послуг, які обладнанні касовими апаратами.

Фахівці відзначають, що звернення постраждалих – найбільш дієвий засіб виявлення порушень касової дисципліни. Приводом для перевірки може бути лише скарга громадянина або повідомлення від інших державних органів.

Зі свого боку податківці заявляють про готовність оперативно реагувати на сигнали про можливі порушення.

Фахівці Міндоходів наголошують, що фіскальний чек є гарантією захисту прав споживача. Тому громадян просять не бути байдужими до таких порушень, як відмова у видачі чеку або відсутність касового апарату у місцях здійснення готівкових розрахунків.

Крім того нагадуємо, що з 1 січня 2013 року суб'єкти господарювання повинні в обов'язковому порядку подавати в податкову службу інформацію про обсяг розрахункових операцій, проведених у готівковій або безготівковій формі, за дротовими або бездротовими каналами зв'язку.

Для цього вводиться так звана "електронна стрічка" - електронна звітність за допомогою касової техніки. Завдяки їй передача звітності буде відбуватися в автоматичному режимі.

Електронна контрольна стрічка реєстраторів розрахункових операцій (РРО, касові апарати) є електронною копією розрахункових документів, вона зберігається в пам'яті касового апарата або модему, приєднаного до нього. Один раз на добу дані електронної стрічки будуть передаватися на загальний сервер обробки даних у ДПС України. Це має на меті не тільки спростити процес подання звітності, але і позбавити підприємців необхідності купувати і зберігати протягом 3-х років паперову контрольну стрічку. Також нововведення дозволить звести нанівець розбіжності між первинною документацією і поданими даними звітності.

Незважаючи на те, що вимога використовувати електронну касову стрічку вводиться з 1 січня, підприємцям дадуть півроку на адаптацію нововведення. До середини 2013 року штрафів і санкцій за помилки при впровадженні нової технології не буде.

Суб‘єкти господарювання можуть подавати звітну інформацію в електронній формі до серверу податкової служби як шляхом придбання нової касової техніки, так і шляхом приєднання до вже існуючої техніки відповідних модемів для передачі даних.

Використання нових РРО або апаратів з модемами не вимагатиме від касира будь-яких нових технічних навичок. При цьому, вірогідність несанкціонованого доступу до наданої податковим органам інформації зведено до мінімума.

Леся Тиркус,

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: НА БУКОВИНІ ВИКРИТО ...
Наступна новина: На Житомирщині для ...

КОМЕНТАРІ