Курс євро почав падати після повідомлень про умови порятунку Кіпру

Курс євро почав падати після повідомлень про умови порятунку Кіпру

27.03.13 11:50 0 1929
Курс спільної європейської валюти євро почав у понеділок падати щодо долара США на біржі Нью-Йорка після повідомлень про те, на яких умовах Кіпр отримає міжнародну фінансову допомогу. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так само незначно впали курси щодо долара кількох інших європейських валют, зокрема, британського фунта стерлінгів і швейцарського франка.

За умовами надання Кіпрові міжнародної фінансової допомоги для порятунку від дефолту, досягненими в ніч на понеділок, другий найбільший серед комерційних банків країни, Народний банк («Лаїкі банк»), ліквідовується, депозити в ньому на суму до 100 тисяч євро будуть переведені в найбільший, Банк Кіпру. При цьому депозити на суму понад 100 тисяч євро в обох цих банках заморожуються, і кошти з них підуть на виплату боргів Народного банку і на реструктуризацію Банку Кіпру. Власники облігацій Народного банку втратять усі свої кошти, власники облігацій Банку Кіпру на суми понад 100 тисяч євро втратять частину.

За оцінками, ці кроки мають принести в бюджет Кіпру близько 4 мільярдів 200 мільйонів євро, а великі інвестори втратять від 30 до 40 відсотків своїх коштів.

Загалом Кіпр цим та іншими заходами, ухваленими раніше, має заощадити 5 мільярдів 800 мільйонів євро. Таким чином він має виконати вимогу міжнародних позикодавців, Європейського Союзу, Європейського центрального банку і Міжнародного валютного фонду, щоб отримати від них допомогу у 10 мільярдів євро. Ця допомога має втримати Кіпр від дефолту.

PS: Кращі курси обміну валют в Мінську дивіться здесь.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ