На Тернопільщині алкоголь і цигарки продають неповнолітнім, без акцизних марок та без ліцензій

На Тернопільщині алкоголь і цигарки продають неповнолітнім, без акцизних марок та без ліцензій

27.03.13 17:30 0 919
На Тернопіллі з початку року виявлено 36 правопорушень вимог чинного законодавства у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів. До порушників застосовані фінансові санкції в сумі 130,2 тисячі гривень.

Як повідомив начальник Регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України у Тернопільській області Роман Савка, зокрема, встановлено 15 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на такі напої, та 3 факти роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів.

Крім цього, виявлено 9 фактів здійснення безліцензійної роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном; 4 факти зберігання алкогольних напоїв у місцях, не внесених до Єдиного реєстру; 2 факти реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім; 2 факти зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку та 1 факт торгівлі алкогольними напоями через касовий апарат, не внесений до ліцензії.

Варто зауважити, що найменший штраф за порушення вимог чинного законодавства у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів – це 1000 гривень. Часто такі порушення закінчуються вилученням товару та анулюванням ліцензії, тож недобросовісним продавцям тютюну та алкоголю варто задуматись про наслідки, перш ніж здійснювати свою діяльність за рамками закону.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернівцях затримано ...

КОМЕНТАРІ