Чернівецька гімназія №1 запрошує у “Дивосвіт дитячої творчості”

Чернівецька гімназія №1 запрошує у “Дивосвіт дитячої творчості”

28.03.13 11:30 0 940
Саме таку назву має щорічна виставка-конкурс декоративно-ужиткового мистецтва, урочисте відкриття якої відбулось вчора в актовій залі Чернівецької гімназії №1. Для участі у конкурсі відбирались кращі роботи, вироблені руками учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста.

Свої творчі роботи представили на огляд учні  із 40 чернівецьких шкіл та чотирьох позашкільних навчальних закладів. Експозиція включає близько 850 дитячих витворів виконаних у різноманітних техніках, зокрема, аплікація, бісероплетіння, вишивка, витинанка, в’язання, писанкарство, кераміка, м’яка іграшка, лялька-мотанка, шиття, ткацтво, квілінг, ганутель, ниткографія тощо.

Відвідувачі були вражені як кількістю технік виконання робіт так і оригінальністю та сміливістю творчих задумів юних авторів. Багатьом роботам притаманні і духовна наповненість, і полісемантичність образів, і вишукані орнаментально-колористичні рішення.

Основною метою заходу є підтримка творчої молоді, її прагнення до творення краси, долучення до національних коренів, народного мистецтва та популяризація сучасних видів декоративно-ужиткової творчості. Окрім того, це підведення підсумків роботи вчителів  і керівників гуртків позашкілля, своєрідний творчий звіт за рік.

На відкритті виставки заступник начальника управління освіти чернівецької міської ради Георгій Олійник відзначив плідну роботу гуртківців шкіл та позашкільних навчальних закладів, їх наставників та побажав подальшого розквіту дитячих талантів.

Відвідати виставку та залишити свої враження у журналі можуть всі бажаючи протягом весняних канікул.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ