На Буковині рятувальники провели для школярів екскурсію в музей пожежно-рятувальної справи

На Буковині рятувальники провели для школярів екскурсію в музей пожежно-рятувальної справи

28.03.13 12:11 0 929
27 березня учні 7-го класу загальноосвітньої школи № 12 міста Чернівці відвідали музей пожежно-рятувальної справи, який діє при Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області. Школярі з цікавістю ознайомилися з історією розвитку пожежної охорони краю, яка тягнеться ще з часів Австро-Угорської імперії. В перших двох залах окрім фотографій та документів, які ілюструють розвиток пожежно-рятувальної служби від її утворення до сьогодення, діти змогли побачити зразки пожежної техніки ще ХІХ століття та картину, яка відтворює пожежу далекого 1816 року. Також школярі із цікавістю розглядали зразки вибухонебезпечних предметів часів минулих світових війн, адже після їх закінчення вже пройшло чимало часу, а небезпечні знахідки знаходять і .

Після цього, учні відвідали Кімнату пам'яті і слави, присвячену героям Чорнобиля. Тут діти з мали змогу ознайомитися із стендами, що розповідають про історію створення Чорнобильської атомної електростанції, про трагічні події, які трапилися у ніч 26 квітня 1986 року, зокрема спроби операторів станції не допустити наймасштабнішої в історії людства техногенної катастрофи. Також школярам розповіли про перших ліквідаторів аварії – пожежних, які першими прийняли на себе удар, ліквідовуючи пожежу на станції, а також буковинських вогнеборців, які були відряджені з області та виконували роботи по ліквідації наслідків аварії.

Окрім того, для дітей було організовано екскурсію в Державну пожежно-рятувальну частину № 1 обласного центру. Школярі змогли ознайомитися із різноманітною спецтехнікою, за допомогою якої рятувальники ліквідовують різні надзвичайні події. Наостанок, усі бажаючі змогли посидіти у справжньому пожежному автомобілі.

По закінченні екскурсії діти із захопленням ділилися враженнями про відвідини музею та пожежно-рятувальної частини та обіцяли, що ще неодноразово повернуться сюди із своїми друзями.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цьогоріч програму ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ