На Волині реалізації програми форвардних закупівель ПАТ ДПЗКУ

На Волині реалізації програми форвардних закупівель ПАТ ДПЗКУ

28.03.13 17:15 0 1197
Державна продовольчо-зернова корпорація України продовжує реалізацію програми форвардних закупівель зерна у сільгоспвиробників. Метою цієї програми, що стартувала 1 березня 2013 року, є авансове забезпечення аграріїв доступними фінансовими ресурсами на вирощування врожаю, а також організація його гарантованого збуту за конкурентоспроможними ринковими цінами.

Наразі триває перший етап форвардних закупівель, який передбачає подання аграріями заявок, формування пакетів необхідних документів, укладання форвардних контрактів, договорів застави та договорів комплексного страхування майбутнього врожаю.

1-й етап програми (березень-травень 2013 року)

1. Підготовка сільгоспвиробником пакету документів заповнення і подання заявки на укладання договору поставки зерна майбутнього врожаю (форвардного контракту);

2. Попередня перевірка заявки та пакету документів в регіональному департаменті або в центральному офісі ДПЗКУ;

3. Кінцева перевірка пакету документів в центральному офісі ДПЗКУ, підписання з сільгоспвиробником:

а) договору комплексного страхування майбутнього врожаю.

б) договору поставки зерна майбутнього врожаю (форвардного контракту), мінімальна партія – 300 тонн;

в) нотаріально засвідченого договору застави майбутнього врожаю;

4. Перерахування на поточний рахунок сільгоспвиробника попередньої оплати (перший транш) у розмірі 700 грн. за одиницю товару, з якого утримується страховий платіж за договором комплексного страхування (3,5% що складає 52,5 грн./т від мінімальної інтервенційної ціни одиниці товару – 1500 грн./т згідно наказу Мінагрополітики від 14.03.2012 р. №125. Дана ціна береться за розрахунок виключно для договору комплексного страхування). При укладенні договору застави нотаріус стягує з сільгоспвиробника Держмито (0,01% від вартості контракту, але не менше 85 грн. і не більше 850 грн.) і плату за нотаріальні послуги (300 грн. за контракт). Після отримання попередньої оплати, сільгоспвиробник надає ДПЗКУ податкову накладу на отриману суму.

 

2-й етап програми визначено на серпень-жовтень 2013 року

Сільгоспвиробник здійснює поставку зерна на визначений форвардним контрактом сертифікований елеватор, доводить при потребі його якісні показники до передбачених контрактом та на момент поставки законтрактованого обсягу зерна приймають ціну остаточного розрахунку. Ціною остаточного розрахунку вважається середньозважена ціна рівноваги (фіксінгу) на тонну зерна, що склалася протягом останніх трьох торгових сесій на Аграрній біржі на найближчий робочий день, що передує дню поставки.

Після переоформлення всього обсягу зерна, передбаченого форвардним контрактом, сільгоспвиробник отримує кінцеву суму у вигляді другого траншу. Розмір цього платежу визначатиметься як різниця між ціною остаточного розрахунку однієї тонни зерна та сумою попередньої оплати (700 грн. за одиницю товару - перший транш) і знижкою (100 грн. за одиницю товару).

Контактні реквізити відділу форвардних закупівель центрального офісу ДПЗКУ:

Регіональний департамент ГТЕФ ДПЗКУ у Волинській та Рівненській областях т. (0332) 78-04-72

Контактні особи: Концовський Роман Романович – тел. (067)-374-06-36

Яцина Володимир Васильович – тел. (066)-967-10-40;

(067)-320-08-40

Кучменда Роман Степанович – тел. (067)-370-59-00

volyn@pzcu.gov.ua

Додаткова інформація про форвардну програму - http://pzcu.gov.ua
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі члени ОСББ ...

КОМЕНТАРІ