Цьогоріч програму «Волинькард» заплановано профінансувати на 3,4 млн грн

Цьогоріч програму «Волинькард» заплановано профінансувати на 3,4 млн грн

28.03.13 12:08 0 997
В обласній клінічній лікарні відбулась науково-практична конференція «Актуальні проблеми діагностики та лікування гострого коронарного синдрому», участь у роботі якої взяв голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

У вітальному слові він повідомив, що трагічні випадки, які відбуваються внаслідок серцево-судинних захворювань та призводять, в кращому випадку, до інвалідності, стаються через відсутність повсюдної системи. «Інформаційний вакуум елементарних знань людини про своє здоров’я, страх діагностики і прийняття рішення призводить до фатальних випадків. У всьому світі профілактика сприймається як аксіома. А у нас навіть дільничні, сімейні лікарі-терапевти, які намагаються врятувати життя хворих на місцевому рівні, не скеровують групи ризику на обстеження до кваліфікованих медиків, - зазначив Борис Клімчук. - на Волині ця ситуація регулюється в рамках програми «Волинькард». Найголовніше, що налагоджений системний підхід від профілактики до оперативного втручання, від ФАПів до кардіоцентрів обласної та міської клінічних лікарень. Волинські медики вміють, знають та володіють технологіями».

Голова облдержадміністрації також повідомив, що цьогоріч програму «Волинькард» заплановано профінансувати на 3,4 млн грн. На черговій сесії облради на Програму буде додатково виділено 1,120 млн грн та 2,5 млн грн на придбання апарату штучного кровообігу для Волинської обласної клінічної лікарні.

Після виступу Бориса Клімчука представники Національного наукового центру «Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» прочитали лекції з питань діагностики та лікування інфаркту міокарда та інших форм гострої коронарної патології серця, сучасних підходів до фармакологічної та інвазивної стратегії лікування даної патології.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ