Новий туристичний маршрут  «Мистецька палітра Прикарпаття» представили в Івано-Франківську

Новий туристичний маршрут «Мистецька палітра Прикарпаття» представили в Івано-Франківську

28.03.13 10:38 0 872
В Івано-Франківську представили новий туристичний маршрут в рамках проекту «Мистецька палітра Прикарпаття».

«Головною метою проекту є інтеграція культури і народного мистецтва Прикарпаття в існуючий туристичний продукт. У нас дуже багато талановитих майстрів, але ми шукали саме таких, які готові ділитись своїми знаннями з іншими людьми, з туристами», - розповідає начальник управління туризму облдержадміністрації Наталя Гасюк.

За її словами, проект розпочався у червні. Фінансову підтримку проекту надали Посольство Фінляндії в Україні та обласна держадміністрація.

До участі у проекті долучитись 126 майстрів народного мистецтва, які проживають на Прикарпатті. Більшість із них представлені у каталозі «Мистецька палітра Прикарпаття». Народні умільці радо погодились зустрічати туристів, надавати їм майстер-класи, розповідати про своє захоплення, традиції та історію краю чи села.

Новий туристичний маршрут, каже Наталя Гасюк, відкриє гостям Прикарпаття секрети вишивки, бісероплетіння, різьбярства, гончарства, писанкарства та інших видів народного мистецтва, яке віками зберігаються на Прикарпатті.

Проект «Мистецька палітра Прикарпаття» не лише популяризуватиме народне мистецтво серед туристів області, але й покращить зайнятість сільського населення та залучить його до туристичної індустрії краю.

За словами начальника управління культури, національностей та релігії облдержадміністрації Володимира Федорака, нині в області живуть та працюють понад 800 народних майстрів. У своїх творах вони використовують колористику та орнаментальні знаки, яким понад 5 тисяч років. В області діють проекти «Екскурсійне намисто Прикарпаття» та «Музейне коло Прикарпаття».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині 12 ...

КОМЕНТАРІ