На Івано-Франківщині рятувальники навчали правилам безпеки мешканців с.Чехова

На Івано-Франківщині рятувальники навчали правилам безпеки мешканців с.Чехова

28.03.13 13:39 0 831
За ініціативи Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій на території області і далі проходять комплексні профілактичні відпрацювання житлового сектору. Такі заходи з початку року пройшли вже у 35-ти населених пунктах, зокрема і в селі Чехова Коломийського району. Перед початком відпрацювань у сільській раді відбулася нарада, за участі працівників зацікавлених служб та відомств. Як зазначив сільський голова Володимир Пилипчук, в минулому 2012 році, на території села в одній із осель мала місце пожежа, внаслідок якої загинув домогосподар.

Після завершення інструктивної наради учасники рейдових груп здійснили подвірні обходи. В першу чергу навідалися до помешкань одиноких, перестарілих громадян та багатодітних родин, котрі належать до так званої «групи ризику».

Особлива увага під час відпрацювання зверталася на забезпечення належного протипожежного стану помешкань, адже як свідчить статистика переважна більшість пожеж трапляється саме в житловому секторі, а основною причиною їх виникнення є людська необережність у поводженні з вогнем.

Так, під час подвірних обходів, зокрема, фахівці державного пожежного нагляду в деяких із осель виявили порушення правил пожежної безпеки з боку домогосподарів при експлуатації газових приладів, електрогосподарства. Працівники відповідних служб вказали власникам будинків на недоліки, а рятувальники в свою чергу провели профілактичні бесіди з людьми щодо дотримання ними правил пожежної безпеки в побуті та вручили господарям осель тематичні пам’ятки інформаційно-застережливого характеру.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині 317 касових ...

КОМЕНТАРІ