На Івано-Франківщині процедура обміну посвідчення водія не передбачає складання іспитів

На Івано-Франківщині процедура обміну посвідчення водія не передбачає складання іспитів

28.03.13 17:48 0 935
Працівниками підрозділів реєстраційно-екзаменаційної роботи при УДАІ УМВС в області проводиться обмін старих посвідчень водія на нові.

З 6 грудня 2012 року набрав чинності Закон України від 20 листопада 2012 року № 5492 – VІ «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її соціальний статус».

Пунктом 1 Розділу V «Перехідні положення» зазначеного Закону визначено, що посвідчення водія, що були видані з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади Союзу Радянських Соціалістичних Республік, припиняють свою дію з 1 січня 2014 року.

Зазначимо, що це бланки у вигляді книжечки, а не ламіновані посвідчення, як дехто вважає. За бажанням громадяни можуть обміняти і ламіновані бланки, але це не є обов’язковим. Нагадуємо, що талон до посвідчення водія відмінено. За обмін посвідчення водія (бланк та послуги) потрібно сплатити до 200 гривень. Якщо перше посвідчення водія видано у Івано-Франківській області, тобто за місцем проживання, то приблизно за дві години можна отримати нове, якщо не буде черг. У разі отримання посвідчення водія в іншій області (країні СНД), ця операція триватиме значно довше, оскільки потрібно відправити запит та дочекатися офіційного підтвердження щодо достовірної інформації про його видачу.

Щоб провести операцію заміни посвідчення потрібно надати такі документи:

- паспорт громадянина України;

- медичну довідку щодо придатності до керування транспортним засобом;

- екзаменаційну картку водія;

- посвідчення водія;

- 3 фотографії розміром 3,5х4,5.

Процедура обміну посвідчення водія не передбачає складання іспитів.

СЗГ УДАІ УМВС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Організація Української ...
Наступна новина: На Львівщині дільничні ...

КОМЕНТАРІ