Голова Львівської ОДА пропонуватиме органам місцевого самоврядування встановити пільгові комунальні тарифи для приватних освітніх закладів області

Голова Львівської ОДА пропонуватиме органам місцевого самоврядування встановити пільгові комунальні тарифи для приватних освітніх закладів області

28.03.13 14:40 0 903
27 березня Віктор Шемчук ознайомився з діяльністю приватного закладу спеціалізованої загальноосвітньої школи І ступеня – Освітнього центру «ПОЛІТЕХНІК ЕКОЛЕНД», що у місті Львові. Зазначимо, що в «ЕКОЛЕНДІ» навчаються та розвиваються 240 дітей, в тому числі 18 – з багатодітних та неповних сімей, дітей чорнобильців, які мають пільги в оплаті за навчання.

«У цьому закладі діти перебувають в належних умовах, мають усі можливості для розвитку своїх талантів. Вони вивчають іноземні мови, отримують якісну підготовку до навчання у школі, тому такі приклади можна лише схвалювати», – прокоментував свої враження від візиту голова облдержадміністрації.

Також Віктор Шемчук зазначив, що облдержадміністрація звертатиметься до органів місцевого самоврядування з пропозицією встановлення пільгових тарифів на оплату комунальних послуг для приватних дошкільних та загальноосвітніх закладів. « на приватні освітні заклади не розповсюджуються пільги, котрі мають державні школи та дитсадки. Тому їх необхідно підтримати хоча б у тому, щоб вони сплачували не більше комунальних платежів ніж державні освітні заклади. І це – одне із наших завдань», – сказав очільник області.

«Хотілося б, щоб більшість дітей, батьки яких не можуть заплатити за це навчання також мали доступ до такого чи аналогічного навчального закладу. Це перспектива, над якою слід працювати, тому що рівний доступ дітей до всіх послуг, дошкільної та позашкільної освіти – це те, до чого ми прагнемо, враховуючи рішення Уряду та Нові соціальні ініціативи Президента України», – додав керівник Львівщини.

Окрім цього, Віктор Шемчук також зазначив, що з фонду регіонального розвитку заплановано виділити 74 млн.грн. для добудови об’єктів соціально-культурного призначення.  «Ми плануємо 14 таких об’єктів здати в експлуатацію у 2013 році, а 9 – наступного року. Звичайно кожен з них має своє соціальне навантаження, перебуває в різних місцевостях, до того ж їх вартість є також різною», – сказав він.

Керівник області також розповів про формат співпраці із підприємницькими структурами щодо добудови таких об’єктів. За його словами, максимальний термін здачі в експлуатацію становитиме 1-2 роки, що передбачатиме забезпечення людей як житлом так і доступними послугами, зокрема у сфері освіти та дошкільного виховання.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Коноплянка знову в строю

КОМЕНТАРІ